В Івано-Франківську розпочав роботу портал «Франко Times»

24 Серпня 2013
17597
24 Серпня 2013
12:05

В Івано-Франківську розпочав роботу портал «Франко Times»

17597
В Івано-Франківську розпочав роботу портал «Франко Times»

В Івано-Франківську розпочав роботу інформаційний портал «Франко Times». За концепцією це ресурс інфографічних новин.

 

«"Франко Times" створено командою молодих активістів, які своїм прикладом показують, що молодь хоче і може здійснювати якісні зміни без політичних та бізнесових покровителів», - зазначає прес-служба видання.

 

ФРАНКО

TIMES

 

 

Завданння медіа - повернення довіри до медіа. «Більше фактів - менше суб'єктивних думок», - принцип, за якимредакція порталу обіцяє готувати матеріали.

 

«Ідея створення "Франко Time" виникла у мене, коли я навчався у Польщі. Тоді я став активним користувачем всесвітньо відомих новинних сайтів і задався ціллю зробити в Україні портал відмінний в першу чергу за підходами до журналістики та формою подачі інформації. А так як я за освітою програміст, створити портал з інфографічними новинами було не проблемою», -  розповів засновник Павло Черноволенко.

 

Засновувався портал без наявності достатнього фінансування. Стартовий капітал  -  кошти зароблені на розробці программного забезпечення його засновником. Активістів (серед яких і програмісти, журналісти, креативники та піарники), як відзначає прес-служба, працюють безкоштовно. Молодість своєї команди засновники проекту оцінюють як конкурентну перевагу, позаяк вони є «молодими людьми зі свіжими поглядами, вільними думками і не обмежуються упередженнями та радянськими поглядами на пресу».

 

Активісти новоствореного інформаційного майданчика активно займаються пошуком партнерів серед громадських та міжнародних організацій з метою отримання як фінансової, так і ідейної підтримки. «Зараз ми готуємо пропозиції щодо співпраці та фінансування до міжнародних організацій, які підтримують медіа в Україні. Разом з тим ми закликаємо приєднатися до нашої справи і громадськість. Громадські медіа зараз актуалізувалися в Україні і ми сповідуємо ті ж принципи. У нас відкриті джерела фінансування і кожен бажаючий може долучитися до нашої справи» - розповіла про фінансування проекту Лілія Дроздик.

 

Підтримку молодому проекту висловив Президент клубу «Що?» «Де?» «Коли?» Івано-Франківщини, гравець і капітан збірної команди ерудитів України - Володимир Макаров, який приєднався до молодих активістів на презентації «Франко Times».

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17597
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zaikomer
3912 дн. тому
Вітаю. Нехай пам"ятають, що у журналістів є кодекс етики, який говорить про об"єктивність. Бути об"єктивним важко - за це не платять. Але об"єктивність журналістики - крок до нової України.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду