Усе буде добре? Тільки після танцю «попи»!

9 Липня 2012
17768
9 Липня 2012
17:11

Усе буде добре? Тільки після танцю «попи»!

17768
Нудної провінційності в новому шоу СТБ поки що більше, ніж потрібного за форматом «пазітіффу»
Усе буде добре? Тільки після танцю «попи»!

Починаючи з 2 липня телеканал СТБ розважає свого відданого глядача телевізійним журналом під назвою «Все буде добре» о 16.00. Каюся, першого випуску не бачила: була зайнята важливими справами. Зате під час другого й четвертого отримала неабияке задоволення. Від інтелектуальних вправ. Хоча на такі потуги від свого глядача творці цього дійства аж ніяк не розраховували.

 

Дозволю собі пояснити, що ж саме змусило мозок закипати під час перегляду цього геть непретензійного шоу. Передусім те, що й у вівторок, 3 липня, і в четвер я впродовж двох (!) годин ефіру билася над кількома великими загадками: а) для кого таке дійство створено; б) що це за формат; в) чи дав згоду Святослав Вакарчук на використання його пісні для назви та музичної теми шоу; г) чому ведучою «Все буде добре» зробили саме Надію Матвеєву?...

 

Список моїх запитань до творців тележурналу може спокійно прагнути до нескінченності, тож утомлювати читача так само нескінченними питаннями тут не стану. Ліпше, мабуть, усе-таки конкретизувати вже артикульоване.

 

Отже, вихід телевізійного журналу для жінок та чоловіків власного виробництва СТБ анонсував досить широко й мало не тріумфально: «Проект буде виходити в ефір з понеділка по четвер о 16:00. Шоу об'єднує інтереси жінок та чоловіків щодо ведення господарства, виховання дітей, організації сімейного бюджету, догляду за собою, кулінарної майстерності та ін. Експерти програми дають практичні поради, які можна застосувати в повсякденному житті та побуті. Наочно демонструється розв'язання домашніх та сімейних проблем». Тож його автори, Творче об'єднання №9 СТБ під орудою Дмитра Кіцая, створене, власне, спеціально під новий проект, набравши чималенький штат, мали б чітко витримувати запити своєї цільової аудиторії - чоловіків і жінок, котрі, сповідуючи слоган улюбленого каналу «Ти вдома», слухняно всядуться перед екранами за 5 хвилин до 16.00 з ручками та зошитами і вшнипляться в той екран, не пропускаючи жодного слова ведучої та експертів.

 

Аудиторія в залі, зауважу принагідно, цілком відповідає «домашньому» каналу, адже переважна більшість запрошених на зйомку до студії, - статечні жіночки поважного віку та їхні нечисленні ровесники чоловічої статі. І всі вони, щоб ви не сумнівалися, тримають на колінах блокноти, куди ну ду-у-уже старанно записують усі поради експертів-усезнайок.

 

А тепер скажіть мені, на Бога, навіщо бабусі з «підбаклажаненими» кучериками знати, що червону помаду треба намащувати пальцем? Як кореспондується з дідусями-дачниками чи такими самими рибалками танець для «попи» (так називають дупу в цій російськомовній програмі, де лише з титрів можна збагнути, що виходить вона таки в Україні на одному з найбільших загальнонаціональний каналів)? Ні, зрозуміло, що сяке-таке естетичне задоволення від споглядання «танцюючих» пружних сідничок дідусі в студії отримують, чого не скажеш про їхніх потенційних партнерок у залі. Цим лишається хіба що заздрісно кривитися, коли троє жінок буквально перед очима перших рядів починають дружно напружувати свої п'яті точки. Вони, ті бабусі, якщо й насміляться комусь свою «попу» показати, то хіба що лікареві для уколу!

 

А хто з них наважиться перейнятися щирими вболіваннями косметолога Ольги Сеймур за їхні давно посічені зморшками обличчя, яким не допоможе вже ніяка маска, хоч із цибулею на кефірі, хоч із вівсяними пластівцями, хоч із медом? Хіба що безнадійні маніячки, яких серед українських жінок надто нікчемний відсоток, погодяться, щоб їм це показувати цілих 5 хвилин! Дай боже, щоб наша замучена дітьми, онуками, роботою чи пенсіонерськими підробітками жінка встигала той кефір просто випити на ніч.

 

Проте жіночки в студії, які, вочевидь, дуже швидко збагнули, чого від них чекають організатори, з нечуваним ентузіазмом аплодували кожному «експерту» і фразам ведучої Надії Матвеєвої на кшталт: «К некоторым вкусам нужно просто привыкнуть!». Ну, це не дивина: коли маєш нагоду хоч трохи грошей підробити до пенсії в ролі статиста на зйомках шоу, тут не те що долоні відбити, танок живота станцювати можна.

 

Тепер про формат. Він у всіх матеріалах про «Все буде добре» СТБ позиціонується як цілком самостійний і досі небачений. Щоправда, в одному з інтерв'ю Дмитро Кіцай сказав, що, створюючи свій тележурнал, колектив ТО №9 узяв щось від «Шоу Опри Вінфрі» і щось від «Шоу Марти Стюарт». Такі високі орієнтири можна було б лише вітати, якби в ролі обох оригінальних і суперпопулярних на історичній батьківщині цих шоу ведучих опинилася людина, яку відзначають бодай наближені до омріяного ідеалу професійні якості - відвертість у поєднанні з делікатністю чи вміння вислухати співрозмовника водночас із талантом повернути бесіду в потрібне річище.

 

Такими рисами, просто необхідними для успіху подібного журналу, Надія Матвеєва наразі похвалитися не може. Звісно, гасло «Все буде добре» Надії, ведучій «Русского радио», яке не стомлюється нагадувати своїм слухачам, що «Всё будет хорошо!», близьке. Але зі своїм бажанням донести до глядача «пазітіфф» життя вона часом ну дуже недоречна, коли не до ладу й не до прикладу виказує гучний захват чи то від процесу, що відбувається в студії, чи то від слів експерта.

 

Скажімо, коли «Мастершеф» Ектор Хіменес Браво готує лазанью, Надія не стомлюється супроводжувати цей, у принципі, досить рутинний процес голосними вигуками: «Мы готовим настоящий шедевр!». Таке враження, що ця жінка досі на кухню якщо й заходила, то хіба що готовий коктейль випити чи тістечко з кондитерської з'їсти.

 

Ну, а коли пані Матвеєва вдає, що вперше чує про те, як треба доглядати нігті, або ж висловлює афектований подив із пригод Надії Воронцової в її пошуках чоловіка в супермаркеті так, наче ніколи не знала про участь цієї дівчини в шоу СТБ «Холостяк», хочеться повторити заїжджене «Не вірю!» імені Станіславського.

 

Їй-бо, на місці Святослава Вакарчука я б до суду подала за використання композиції «Все буде добре» у фіналі цього «журналу»! Занадто вже різні смаки та пріоритети у виконавця та тих, хто під цим гаслом виходить в ефір СТБ.

 

Наш «сімейний» канал досі якщо й дозволяв собі якісь огріхи, то все-таки в межах припустимого. Але те, що нам нині майже щодня пропонують у передпраймі творці «нового формату», за ці межі виходить.

 

Буквально всі рубрики - плагіат або з радянських журналів «Работница», «Крестьянка» чи «Наука и жизнь» із її вікопомною сторінкою «домашнему мастеру на заметку», або ж із сучасного глянцю.

 

І надто вже впадає в око «розумна економія» авторів шоу на експертах. Тут у нас і тренери зі «Зважених та щасливих» Аніта й Ігор, і член журі «Танцюють всі!» Олексій Литвинов, і Микола Ворошнов із тих самих «Зважених...», і вже згадані Надія Воронцова з «Холостяка» та Ектор Хіменес Браво з «МастерШеф», і Дмитро Карпачов із «Детектора брехні»... А й справді, навіщо паритися, коли під боком - ще не вичавлені до стану лимонної цедри люди, яким зайвий раз мелькнути на екрані - суцільне задоволення.

 

Невимовно зворушливі кошенятка, принесені до студії в четвертому випуску, стали, здається, чи не єдиним поки що «пазітіффом» на тлі безпросвітно-провінційної нудьги в шоу під назвою «Все буде добре» на каналі, який досі багато в чому був «відмінником».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17768
Теги:
Читайте також
07.11.2012 13:00
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
14 024
17.10.2012 17:57
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
27 837
10.10.2012 19:10
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
24 875
03.10.2012 17:58
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
17 074
19.09.2012 12:50
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
29 247
12.09.2012 17:14
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
11 396
05.09.2012 14:18
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
15 536
22.08.2012 16:07
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
20 057
15.08.2012 16:23
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
28 677
08.08.2012 11:55
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
30 621
01.08.2012 18:04
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
27 596
17.07.2012 13:14
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
22 011
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Експерт
4309 дн. тому
На Вильяма, на Шекспира замахнулись..А получилось слабо, провинициально, непонятно, для кого, ведущая странноватая. Смотреть не интересно. Вкрали у запада, закосили под Опру, а получилось шопопало..А бюджет , видно, большой. За такие деньги , с таким штатом можно было получче сделать.
Sashkodef
4310 дн. тому
"Вперьод, упругіє попкі!!!!!!!!" слоган 5 балів, для виборів наприклад!!!
Sashkodef
4310 дн. тому
"Вперьод, упругіє попкі!!!!!!!!" слоган 5 балів, для виборів наприклад!!!
ww
4310 дн. тому
І оцьо "Вперьод, упругіє попкі!!!!!!!!" що репетувала ведуча.. на Бога, жінка має бути інтелігентною... Принаймні, в Україні))) Визначтеся, ви мовите на Україну, чи на штат Огайо, тоді вже "вмикайте" Опру. До роечі, Опра з радіо-Наді така собі...
ww
4310 дн. тому
Дякую красно пані Долженковій за те, що виписала все, що я відчуваю! а відчуваю, що мене розвели в напьорсткі- обіцяли супер-пупер шоу з супер-пупер-ведучою, і де де той супер? Один пупер і залишився. нє-нє, ведуча тьотя це шото такоє! Істєрічна, і видно шо копірує імпортниє аналогі, с которих ето шоу слєпілі. Но какая Марта Стюарт і Опра Вінфрі з тьоті-рускоє-радіо ми вже побачили. Тай не треба нам та Опра, шо в наших продюсерів на ній світ клином зійшовся- МИ НЄ В ГАМЕРІКЕ, дорогіє товаріщі! Ну не цікава мені модель поведінки їхніх ведучих- лізти людям в душу через гланди і демонструвати свою тіпа откритость аж до шлунку чєрєз рота. Мєнтально в нас інші жінки, і довіра мєнтально ж таки- до інших жінок, стриманіших, спокійніших. А це якась радіомавпа.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду