Львівська Барбі для московського борделю

11 Листопада 2011
25989
11 Листопада 2011
12:00

Львівська Барбі для московського борделю

25989
Українські дівчатка щасливі, що пройшли відбір до «Мами в законі». Тепер вони покажуть усім, хто такі – справжні професіоналки
Львівська Барбі для московського борделю

Здається, Олександра Шевченко, лідерка українського жіночого руху FEMEN, та її гологруді соратниці отримали перманентний привід отаборитися зі своїми акціями протесту вже не в Женеві, а в підмосковному селі Нємчиновка. Саме там знімають реаліті-шоу «Мама в законі», яке 31 жовтня стартувало на каналі «1+1». У Росії його трансляція почалася на два місяці раніше. А канал, який її здійснює, називається «Перець». Він не має жодного стосунку до гумористичного українського журналу «Перець», а несе в маси ту перчинку, про яку дітям у пристойних родинах не розказують. Тим часом шоу, кінцевою і, скоріше за все, недосяжною метою якого є створення міцної родини та ще й квартира для тієї родини в подарунок, у нас іде в той час, коли школярі саме повертаються зі школи й розважаються, поки немає батьків, як можуть. А тут - такий кайф! Щодня о 16.00 - ціла година відеоспостережень за поведінкою старих і малих приматів у комфортабельних клітках площею аж 50 га! Мало який зоопарк може такою територією похвалитися!

 

А в цьому зоопарку мешкають семеро потенційних наречених із матусями й 12 дівчат (відповідно до демографічної ситуації в Росії та Україні), із яких ті матусині синочки мають обрати собі пару. Мами при цьому плетуть інтриги «проти» й «за» вподобаних синками дівчат, а одну з них на тиждень обирають «мамою в законі», якій усі мусять коритися. Наприкінці тижня одну з дівчат більшістю голосів із проекту виганяють, але на її місце приходять інші. Раз на місяць так само виганяють найбільш остогидлу матусю з синочком, проте й тут святе місце заповнюється новими претендентами на родину й квартиру. Слоган шоу, що його регулярно озвучує ведучий Дмитро Нагієв, - «Построй свою свекровь!». Якщо до цього хтось і не збагнув, що «Мама в законі» - такий собі клон «Дома-2», то, почувши таке гасло, одразу зрозуміє його тісний зв'язок із гаслом «Построй свою любовь!». Судячи з того, що «Дом-2» йде в ефірі вже кілька років, незважаючи на всі спроби його закрити навіть на рівні Держдуми Росії, «Мама в законі» теж приречена на феноменально тривале існування на каналах як Росії, так і України, адже це не гра на вибування, як в інших подібних проектах, а нескінченна поставка нових «тушок» іззовні в замкнений простір маєтку в Нємчинівці.

 

На початку матеріалу я згадала наших бойових феменок не лише тому, що вони своїми протестами вже вийшли на міжнародний рівень, а передусім через те, що для них «Мама в законі» - благодатний привід виступити зі своїми традиційними гаслами, приміром, проти сексуальної експлуатації українок зокрема й іміджу України як країни дешевого секс-туризму загалом. Бо ж сприймати появу українських дівчаток (громадянки Росії мене поки що не цікавлять) у цьому проекті інакше, ніж секс-відрядження, хай і з доброї волі, важкувато. Українок у скромному флігелі для попелюшок (де, на відміну від замку для матусь та добротного будинку для синочків, опиняються учасниці шоу) наразі троє - львів'янка Ліля Кіш, киянка Ліля Деніскіна і Тетяна Поп (народилася, виросла і зробила кар'єру в Хусті та Ужгороді, але в її профайлі для нового шоу написано, що вона «покинула рідний Київ»). Є ще Альбіна Качанова з Бєлгорода-Дністровського, але вона позиціонує себе як етнічну болгарку (ні, не електропилу!), а ніяк не українку.

 

Секс у шоу, і віртуально, і реально, з'являється буквально з першого дня. І хто б, ви думали, насмілився першою переспати в готелі, ще навіть не доїхавши до місця призначення, з ледве знайомим хлопцем? Звісно, «дочь киевского олигарха» Лілія Деніскіна! Я, щоправда, ніяк не можу пригадати столичного олігарха з таким прізвищем, але якби він насправді існував, то, мабуть, дуже потішився б, споглядаючи пригоди доні в телевізорі. А надто - почувши її слова, що в свої 22 роки вона мала десь близько 700 чоловіків. Ліля Деніскіна, зізнавшись у своїй «маленькій» слабкості, ще й стверджує: «Считаю, что это я его поимела, а не он меня!». Це все неподобство цілком вкладається в погляди FEMEN, які на кожному кроці кричать, що українки вважаються найдешевшими повіями в світі, а отже треба цей паскудний міжнародний імідж терміново руйнувати. Проте рятувати таких, як Деніскіна, мабуть, не варто. Тим паче, «Мама в законі» знімається за турецьким форматом, а наші Роксолани, як відомо, не надто поспішають звільнятися з турецької неволі. Та й до цього шоу наші дівчатка потрапили після прискіпливих кастингів.

 

Друга українська красуня, Лілія Кіш, така собі Барбі в рожевому, аби оселитися у флігелі наречених під Москвою, взагалі спеціально вивчила російську мову, яка львівській телеведучій і співачці досі була не надто потрібна. Як виявилося, такі нелюдські зусилля себе виправдали - з перших днів львів'янка опинилася в епіцентрі інтриг та уваги взагалі. Бо Ліля наша хоч косить під дурненьку блондинку, але переграє і дівчат, і хлопців у шоу на раз-два. Інакше як пояснити, що, будучи першою кандидаткою на «вигон» (термін Нагієва), вона лише за добу зуміла переламати громадську думку на свою користь і навіть прихилити до себе безкомпромісну «свекруху»? Це тендітне створіння в усьому рожевому - насправді чіпка зубаста щучка, яка явно поставила собі мету вийти за межі провінції з її обмеженим колом телеглядачів і за допомогою «Мами в законі» зробити собі кар'єру в Москві. І тут, як на війні, будь-які засоби дозволені. Хтозна, що крутиться в її голові, коли вона лишається сама, але поведінка в Лілі дуже гнучка - вона інтуїтивно відчуває, кому, коли і що сказати. І головне - як сподобатися найсуворішій матусі. Байдуже, що всі інші сприймають її як дешеву, прости господи, сучку (ну, така вже лексика в цьому «високоморальному» шоу), головне - стати зіркою. То з одним на побачення сходити, то з іншим, то Нагієва оббрехати, то «мамі» на шию кинутися... А головне - стати своєю в цьому грандіозному борделі, де мами, може, самі того не бажаючи, виступають зводницями для власних синочків.

 

Третю українську учасницю впізнали всі, хто дивився шоу «Холостяк» на СТБ. Це Тетяна Поп, яку свого часу проігнорував Максим Чмерковський. Вочевидь, «Мама в законі» для красуні з Ужгорода (чи звідки вона там насправді?) - така собі спроба взяти реванш за поразку в «Холостяку». На відміну від двох Ліль, поводиться Тетяна наразі обережно й виявляє себе дозовано. Така стратегія (це я забігаю наперед і розкриваю таємницю) дасть свої плоди, бо в момент вибору «головної нареченої» кандидатуру Тані підтримає сам Дмитро Нагієв.

 

Не знаю, чи можна пишатися участю в такому шоу, де на першому, другому й третьому місцях - неприховані сексуальні бажання та їх хіба що ледь прикрита трансляція аж на дві країни. Але наші українські дівчатка, ніби підтверджуючи тезу про Україну як рай для секс-туристів, просто щасливі з того, що пройшли відбір до «Мами в законі». Тепер вони покажуть усім, хто такі справжні професіоналки. «Україно, вперед!».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25989
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду