Слава Богу, він прийшов!

20 Жовтня 2011
20030
20 Жовтня 2011
14:00

Слава Богу, він прийшов!

20030
Мусимо вчитися в Кисельових, Шустерів та Пальчевських того, чого були довго позбавлені – національної самоповаги, впевненості в своїй історичній правоті...
Слава Богу, він прийшов!

Я недарма перефразувала для матеріалу про Андрія Пальчевського та його активну медійну діяльність назву старої програми російського каналу СТС, побудованої на імпровізації учасників. Бо хоч і проіснувала вона не надто довго, та пафос заголовку відповідає тому, що нині відбувається в українському медіапросторі.

 

Пальчевський, якого піарять щосили і вороги й друзі, і критики й доброзичливці, вочевидь прийшов усерйоз і надовго. Ніхто достеменно не може сказати, що саме спонукало успішного російського бізнесмена переїхати в Україну і для чого було йому пхатися на не надто хлібне місце заступника міністра у справах сім'ї, молоді та спорту (ще до його приєднання до Міністерства освіти та науки на чолі з сумнозвісним Дмитром Табачником), але зрозуміло одне: поява президента благодійного фонду «Євролаб» у вітчизняному телепросторі збурила багатьох. Сам офіційний і головний спонсор програми «Шустер live», а від початку нинішнього року - автор і ведучий програми «Глибинне буріння» на тому ж таки Першому національному, де виходить ток-шоу Савіка Шустера, незважаючи на плітки недоброзичливців про його російське громадянство, стверджує: «Я народився в цій країні, знаю наш менталітет, але я поїздив по всьому світу і бачив багато народу. Я хотів би міняти це ставлення українців до себе (йдеться про те, що українці не вважають себе видатними інтелектуалами. - Авт.) І не тому, що я є видатним мислителем або ерудитом. Я - каталізатор бесіди. Назвати це талантом, напевно, було б занадто, але здатністю можна однозначно. Люди в моїй присутності починають говорити, а враховуючи те, що телебачення - жанр розважальний, я можу високочолого інтелектуала перевести з формату голови, що говорить, у голову, так би мовити, "звеселяючу"».

 

З цієї цитати, взятої з сайту Першого національного, випливає, що Андрій Іванович Пальчевський вважає себе більшим патріотом, аніж представники деяких опозиційних політсил, а отже претендує стати якщо вже не духовним провідником нації, то принаймні її інтелектуальним каталізатором. Перепрошую, але ще раз не втримаюся від цитати з того ж таки джерела:

 

«Наша мета - створити бейнчмарк, або "найчистіший зразок", там, де можна, - своїми силами, там, де не можна, - не треба соромитися просити допомоги. Наша сила в тому, що ми відкрите суспільство - ми можемо говорити з англійцями, ми можемо говорити з американцями, ми можемо говорити з китайцями, ми можемо говорити з росіянами. Хтось повинен доносити до країни розумні думки. Якщо ми дітей з України виведемо на фінішну пряму, і вони через енний час стануть хто великим фізиком, хто хіміком або математиком - вважайте, що все вийшло. Всі відпрацювали: я на своєму посту, Бенкендорф на своєму і Янукович на своєму. Ось, що ми повинні зробити - ми повинні допомагати талантам. Це головна справа».

 

Отакі амбітні завдання в автора «Глибинного буріння». І я б не квапилася заперечувати досягнення Андрія Пальчевського в його зусиллях розбудити інтелектуальний інстинкт українського глядача. Хай його називають ворожим розвідником, апелюючи до його диплома про вищу освіту, здобуту в одіозному Військовому інституті іноземних мов у Москві. Так, останній випускав фахівців для «делікатних доручень» за кордоном, а отже, простіше кажучи, чекістів, серед яких колишніх не буває. І сам факт передислокації військового розвідника на терени України можна без жодних церемоній вважати черговим службовим відрядженням на території «умовного супротивника». Так само як його спонсорування ток-шоу Савіка Шустера і власне впровадження в тіло українського телемедіапростору - чітко окресленим завданням московського керівництва з промивання мізків нерозумному молодшому братові, а також створення нових технологій маніпулювання свідомістю. Проте погляньмо на ситуацію під іншим кутом зору. А саме - як використати безумовні таланти пана Пальчевського на благо саме тим, проти кого він їх, на думку деяких медіаекспертів, використовує нині. Тобто на благо нас із вами - глядачів «Глибинного буріння», ток-шоу «Шустер live» та читачів «Женского журналу», де мачо українського телебачення веде авторську колонку.

 

По-перше, щодо маніпуляцій і маніпулювання (це все-таки хоч і співзвучні, але різні поняття). Так от, якщо вже йдеться про ці процеси, то в нас вистачає своїх фахівців із запудрювання мізків. Починаючи з поки що засудженої Юлії Володимирівни. Я до того, що немає технологій, які б уже не було успішно випробувано на українцях у наших ЗМІ - від чорного піару середини 90-х до більш витончених технік за допомогою замовчування суспільно важливої інформації та формально законних, а по суті - сфабрикованих кримінальних справ проти політичних супротивників. Десь між цими крайнощами стоять інформаційні кампанії про національну небезпеку у вигляді свинячого грипу та про те, що Україна може цілком обійтися без російського газу, якщо топитиме котельні... соломою або тирсою.

 

Тобто йдеться про те, що рідні маніпулятори за 20 років так задурили голови співгромадянам, що вони вже давно нікому і, на жаль, ні в що не вірять. Як каже доктор Хаус, «брешуть усі!». Тож поява іноземних підданих в українських ЗМІ (а їх - цілий десант, починаючи від пріснопам'ятного Дмитра Кисельова, який вів колись псевдоаналітичну програму на ICTV, продовжуючи вже згаданим Савіком Шустером, який час від часу міняє канали, та закінчуючи Євгенієм Кисельовим із його «Великою політикою» на «Інтері» і віднедавна - громадянином Пальчевським на Першому національному) спочатку не надто акцентувалася. Навпаки, нас переконували: ці професіонали несуть справжню свободу слова і втекли з Росії саме тому, що там її утискали. Ну, як завжди - дурні хохли не можуть самі впоратися, то нате вам, брати, взірці справжньої тележурналістики. На що перетворилися Кисельов та Шустер - усі вже побачили. Їхні ток-шоу відверто заточені під владу і цим самим у парадоксальний спосіб привчають українського глядача читати між рядків, проникаючи в глибини маніпуляційних технологій. Але якщо людей учать самостійно мислити, хто скаже, що це не корисна і навіть не боговгодна справа?

 

Те саме стосується і програми «Глибинне буріння» Андрія Пальчевського. Незважаючи на майже одностайне обурення критиків тим, що він просто купив собі посаду інтерв'юера або тим, що запросив на прем'єрну програму одіозного Нікіту Михалкова, який дозволяє собі стверджувати, нібито Україна - це те саме, що й Росія, Пальчевський тими першими програмами змусив про себе говорити. А отже, досяг мети кожного журналіста, котрий відкриває власний проект. І яка в тому шкода? Та суцільна користь! По-перше, він спровокував суспільну дискусію, а по-друге - змусив українців бодай на вербальному рівні об'єднатися проти хай багато в чому умовного, але все-таки ідеологічного ворога. Тим самим сприяючи черговому пошуку й утвердженню власної ідентичності.

 

Проект «Глибинне буріння» вже самою назвою провокує на непристойні асоціації, і тут у його автора - явні проблеми з надмірним почуттям гумору. Але коло запрошених гостей, які охоче беруть участь у цій програмі, не може не викликати поваги. Тут вам і Мирослав Попович, і Карлос Сантана, і доктор медицини дослідник світової статистики зі Швеції Ганс Рослінг, і Борис Гребенщиков, і перший президент незалежної України Леонід Кравчук... Навряд чи всі ці шановані люди зголосилися до участі в програмі Пальчевського за якісь шалені чи, навпаки, невеликі гроші. Скоріш за все, їм імпонує ідея «Глибинного буріння», яку так наполегливо скрізь підкреслює автор та ведучий: «Ніякої політики!». Ну, щодо цього можна сильно засумніватися, переглянувши бодай кілька випусків. Але те, що ведучий до кожної програми ретельно готується, не зможе заперечити ніхто. Це показали ефіри з доктором філософії Мирославом Поповичем, з тим-таки Гансом Рослінгом. У випадку з Поповичем автор програми взагалі скидався на надміру старанного учня-відмінника, якому так кортить похвалитися на уроці своїми знаннями, що він без кінця тягне руку й прагне відповісти на запитання, яке ще навіть не прозвучало. Достоту, як та Герміона Ґрейнджер із «Гаррі Поттера». Тож ми дізналися, що Андрій Пальчевський перед зустріччю зі знаним філософом, автором книжки про Григорія Сковороду, вивчив абсолютно всі доступні йому джерела і так прагне поділитися новими знаннями й відкриттями в царині біографії Сковороди, що подеколи за тим учнівським азартом гість не мав часу на гідну відповідь.

 

І на світовій статистиці, виявляється, наш герой розуміється, і на історії музики, і на генетиці, як і на різниці між українськими та російськими жінками знається... Напевно, якби йому поставили завдання за ніч скласти вічний двигун, він би з тим чудово впорався! Аби потішити чергового гостя. Просто якийсь титан Відродження виходить - вельми едукований, як писали наші предки, комунікабельний, як сказали б уже ми, та ще й дотепник неабиякий. Стільки чеснот в одній людині - і щоб їх не використати? Згадаймо і збагнімо принаймні одне: більшість варягів, які приїжджали на нашу землю правити, рано чи пізно починали працювати в інтересах цієї землі. Я, втім, не маю на увазі тоталітарні часи. Це окрема пісня й окрема історія. Тож мусимо вчитися у Кисельових, Шустерів та Пальчевських того, чого були довго позбавлені - національної самоповаги, впевненості в своїй історичній правоті та звичайному праві називатися людьми. А там, дивись, і до експорту ідей у світ дійде. Зрештою, хто творив Російську імперію, як не українці з Гетьманщини? А пан Пальчевський нам у тому допоможе, хай навіть це й не входить до його найближчих планів...

 

Фото - life.pravda.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20030
Коментарі
33
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lisa
4569 дн. тому
А Шустеру с Киселевым сколько заплатили за этот заголовок, интересно?
Уля
4569 дн. тому
Очень доброжелательное лицо и уважительное,невысокомерное отношение абсолютно ко всем.Это и есть Настоящий Человек!!!
самовар
4570 дн. тому
круто ведет.Видно настоящий профи
BenHur
4570 дн. тому
ПРОЙДЕТ ЗИМА НАСТАНЕТ ЛЕТО СПАСИБО «ПЕРВОМУ» ЗА ЭТО ЛИСТЬЯ ТОПОЛЯ ПАДАЛИ С ЯСЕНЯ ОТ ПАЛЬЧЕСКОГО ОХ….ЯСЕМО избранные места из переписки с ….. Final Analysis: видите ли "да уж // 20.10.2011 23:52:02" - как учил нас ницше- все познается в сравнении.... в сравнении с «интер» девочками «генералиссимуса от бижутерии» херошковского или стыдливыми шлюшками най...най... просвещающего зятя Украины не говоря уже о маразматичности первого кто то выглядит достойнее шо касается достижений арфушобекендорфов и всего прочего ну кому и кобыла невеста..... крупнейшее достижение это видимо разговоры идиота с маразматиком (эныковыча с коротичем…) о шоу шустера так савик низко не падал за всю свою историю своего существования видно долги, поджали….. бабло победило профессию но видимо у вас тв ящик другой конфигурации господа панове чем у остальных... шо касается некого пальчевского то его пивной и прочие бизнес затеи малоинтересны....но в любой приличной стране явление бизнесмена и его сомнительного «эвролаба» на канале, финансируемом за счет налогоплательщика привело бы к серьезному расследованию парламентом и прокуратурой но мы пока живем в стране победившего вертухая, назовем его условно –«битомосзглый левочкин» и вынуждены наблюдать тв стиль провинциальных янакиевских мафиозо… и наконец главное, если кто то думает шо геббельсовская пропаганда практикуемая большинством тв и сми и ставшая основной фишкой «первого» которая коснулось (шо неудивительно) эвроньюз ua не заметна широкому загалу вы глубоко ошибаетесь.... короче так называемая "шароварщина" сменилась провинциальным бычеством с фашистским акцентом НЕНАДОЛГО……
Гацы
4570 дн. тому
Спасибо,что на редком канале можно послушать интеллектуальные разговоры.Это сейчас,когда везде в основном видеопомои ,большая редкость.так держать Андрюша и не понижайте планку уровня VIP не за какие деньги.Очень прошу Вас,вернее просим всей семьей
Кармэн
4570 дн. тому
Уважаеміій Андрей! Не обращайте вниманя на ваших врагов.Они просто завидуют Вашему таланту и тому что ві умеейщий интеллектуальнейштий мужчина и просто лапочка)
К
4570 дн. тому
http://www.youtube.com/watch?v=2mQsgLuIVH4&feature=related
Аргенитна-Ямайка 5-0
4570 дн. тому
Молодец Пальчевский!так держать.Каждую субботу смотрю программу с удовольствием
К
4570 дн. тому
http://www.youtube.com/watch?v=ciAgO_yULLg
RRRRRRRR
4570 дн. тому
Ткаченко молодец, Пальчевский молодец, прекратите лить грязь
Оля
4570 дн. тому
Хорошо,что Бенкендорфу удалось пригласить работать на Yациональный канал такого крепкого профессионала.Это очень удачный контракт для повышения имиджа Первого Национального
Рома с Никополя
4570 дн. тому
Надо еще написать про то,что на плюсах ткаченко несет какой то бред и стреляет испуганными глазками
Лена,8а Средняя школа,
4570 дн. тому
Дорогой Андрей!Мы всем классом писали Вам письмо.если вы читаете это сообщение знайте-вы супер.И статья похоже про это же,но все же знайте-у вас очень много поклонниц
Вера Николаевна
4570 дн. тому
. Спасибо новому управлению канала,за новые и интересные программы в эфире,в частности за то,что он наконец-то стал показывать,что мы все эти годы подвергались постоянным обманам и не видели жизнь такой ,какой она является на самом деле.Нам просто показывали те новости и веди программы так,как хотели бы чтобы мы их видели.такого откровения нету ни на одном канале,не на 1+1,не на ИСТВ,не на Интере.Это-прорыв к откровенному диалогу через телевижение между ведущим и зрителями
Амбер
4570 дн. тому
На 1м таких ярких личностей как пальчевский не вобиду бідет сказано никогда не было.Гордон все таки представляет продуккцию с позволения сказать под названием "внешний продукт",а здесь -каждая программа-мировая величина.
Джокер
4570 дн. тому
Программа очень глубокая,аналитическая,для развитіх людей а не для слаборазвитых.Можно с уверенностью сказать,что таких на Украине нету и не было.И главное что цель программы не манипулировать людьми ,а наоборот,заставить ихх думать и самим делать выводы.
BenHur
4570 дн. тому
Final Analysis: видите ли "да уж // 20.10.2011 23:52:02" - как учил нас ницше- все познается в сравнении .... в сравнении с интер девочками "генералиссимуса от бижутерии" херошковского или стыдливыми шлюшками най...най... просвещающего зятя Украины не говоря уже о маразматичности первого кто то выглядит достойнее шо касается достижений арфушобекендорфов и всего прочего ну кому и кобыла невеста..... крупнейшее достижение это видимо разговоры идиота с маразматиком (эныковыча с коротичем) о шоу шустера так савик низко не падал за всю свою историю своего существования видно бабло поджало в целом видимо у вас тв ящик другой конфигурации чем у остальных... шо касается некого пальчевского то его пивной и прочие бизнес затеи мне малоинтересны....беготня скрыпина не удивляет все таки представитель древнейшей профессии.... и главное если вы думаете шо геббельсовская пропаганда практикуемая большинством тв и сми шо коснулось даже (шо неудивительно эвроньюз ua)не заметна широкому загалу то вы глубоко ошибаетесь.... короче так называемая "шароварщина" сменилась провинциальным бычеством с фашистским акцентом НЕНАДОЛГО
да уж
4570 дн. тому
и вот еще что, BenHur. Вы тут испражнялись в оценках деятельности некоторых еще телеканалов, которых из-за того, что там кого-то показали, непоказали лишний раз, уже нельзя назвать "тв", что-то говорили про иные болезни... Так вот, как врач врачу. Для меня, как и для многих людей (это, кстати, тоже видно из рейтингов), вагинопротивны так называемые карманные каналы, с самопровозглашенными борцами непонятно только кого с кем и за что и состоящие с ними в связях, видимо и половых в том числе, некоторые самые "правда"- стоп-нецензурированные издания. Где, по недоразумению и недосмотру, к примеру, за день до "прямого эфира" на ТВі распространялась информация, что Анна Герман за 15 минут до "прямого эфира" отказалась приходить на программу Мустафы. у авторов, кинувшихся с возмущением обсуждать эту "новость" на самых честных каналах и в самых таких же честных изданиях, вероятно изобрели машину времени, заглядывающую на сутки-двое вперед:) Самый честный 5 анал , еще при Ющенко изменивший и подавший новую программную концепцию, предусматривающую значительное сокращение информационного вещания и,как следствие, журналистов, затем во всех этих абсолютно внутренних бизнес-процессах своей структуры принялся с пеной у рта обвинять Януковича. Интересно, если бы победила Юля, то увольняемые всвязи с изменением программной концепции и оптимизацией производства тоже так вопили бы "про СТОП -Цензуре!" и прочее? Ну а то, что самый "честный" у нас журналист и революционер Скрыпин много раз просился на каналы Хорошковского, а затем пошел работать к зятю Кучмы, которого в прямом же эфире еще недавно на 5 анале обвинял во всех преступлениях, не стесняясь в хамских оценках и выражениях - вообще верх цинизма, бессовестности и беспринципности. После этого кто-то "Интеру" и "Первому" будет запрещать колупаться пальцем в носу?!
Гарин
4570 дн. тому
Боятся в нашей стране умных и тем более личностей,таких как мой кумир Андрюша Пальчевский.Его не сравнить с примитивными высказываниями высокомерного индюка Ткаченко.Разница между интеллигентом и чванливым аля "знайкой" видна с первого взгляда ,просто достаточно посмотреть на выражение лица и понять,кто высокий человек,а у кого маленькие бегающие глазки как у Наф-Нафа.
Гарин
4570 дн. тому
Боятся в нашей стране умных и тем более личностей,таких как мой кумир Андрюша пальчевский.Его не сравнить с примитивными высказываниями высокомерного индюка Ткаченко.Разница между интеллигентом и чванливым аля "знайкой" видна с первого взгляда ,просто достаточно посмотреть на выражение лица и понять,кто высокий человек,а у кого маленькие бегающие глазки как у Наф-Нафа.
да уж
4570 дн. тому
BenHur, прежде чем поливать кого-то грязью, как делаете вы и автор статьи, у которой вкупу смешалось всё (кони-люди-должности), вопервых вдумайтесь в то, что я написал ранее - врач нужен больным, а не там ,где все здоровы, а интеллектуальный и эрудированный Пальчевский нужен там, где ранее культивировалась примитивного уровня безобразная шароварщина. И прежде чем давать ему, Пальчевскому, оценку, изучите так сказать, суть вопроса и жизнедеятельность человека, в т.ч. на ниве бизнеса, по которому хорошенько ,в т.ч. за все хорошее "проехались" и "голубые" и "оранжевые" политические режимы и товарищи. И еще одно. Как бы вы не исходили желчью здесь, но с приходом Бенкендорфа на "первый", цифры смотрения у канала выросли и главным образом за счет появления различных программ, отличающихся от шароварных танцев, рассказов о подвигах "лидера" и "дум про бидного Тараса". Канал постепенно перестает быть агитационной будкой под одного человека, как это было при Илащуке и ранее. Я. честно, не люблю Шустера и его программу, мне они противны. Но давайте посмотрим правде в глаза. Сегодня на "первом" в программах и ток-шоу можно увидеть и услышать не только одного политика, находящегося при власти. Дана тирбуна и возможность высказаться всем, включая Тимошенко (до посадки в СИЗО), Тягнибока и многих-многих других. Что при Ющенко, вобщем-то и при правлении прочих "революционеров" на "Первом" канале было просто невозможным.
BenHur
4570 дн. тому
а шо кто то смотрит первый канал?
коза ностра
4570 дн. тому
Пальчевский молодец.завоевать уважение на тк-это да чего то значит ))
авалон
4570 дн. тому
Чем больше смотрю его программу,тем больше убеждаюсь,что все таки есть на свете закон компенсации.Если 20 лет канал был в упадке,то теперь наоборот-появляются все новые и новые талантливые,интеллигентные а главное любящие свое дело ведущие.такие как Андрей.И если пример Первого-брать на работу личностей а не говорящих голов взяли другие каналы,то это было бы действительно достоно уважения,а не экономия ради прибыли.Что толку с юнца,словам которого никто не поверит как ведущего ?...
Джокер
4570 дн. тому
Началось вечеррнее обострение у всех,кто не может пережить того,что первый их обогнал по рейтингам.А ведь пальчевский на самом то деле-новая генерация Украинской телевизионной аристократии,в смысле на Украинском телевидении
BenHur
4571 дн. тому
и напоследок, человек спонсирующий пресловутую "СС" на "первом" просто вор
BenHur
4571 дн. тому
p.s. как по мне человек бросающий такие тексты -"Всі відпрацювали: я на своєму посту, Бенкендорф на своєму і Янукович на своєму. Ось, що ми повинні зробити - ми повинні допомагати талантам. Це головна справа" -УБЛЮДОК
BenHur
4571 дн. тому
друг мой - да уж // 20.10.2011 20:39:44 как говорили в детстве врач на больных не обижается спуститесь на землю и послушайте шо говорят люди прочитавшие как минимум две книги о первом, интере, и прочих "домах терпимости" по ошибке поименованных тв..... о мракобесии старого маромоя коротича...и иже с ними.... но поверьте моему жизненному опыту шайка зоновской шестерки янека скоро сканает а их обслуга будет долго и жалобно каяться мол бес попутал тогда и поговорим нам просто необходима горькое лекарство "дефашизация" как в Германии в 45 году прошлого века ....
да уж
4571 дн. тому
BenHur, вы знаете, не хочу проводить каких-то аналогий по поводу того, что вы написали, но просто врач требуется не там, где всё хорошо, где счастливые и пышущие здоровьем люди, а требуется там, где люди больны и несчастны, в первую очередь....
BenHur
4571 дн. тому
скажите -да уж // 20.10.2011 18:13:23 а шо этот самый пальчевский неприкасаемый.... я вот думаю порядочній человек не станет сотрудничать с конюшней вертухая левочкина коей является "первый национальный"
да уж
4571 дн. тому
когда автор статьи хоть на одну ступеньку по уровню интеллектуального развития, эрудированности и ума приблизится к господину Пальчевскому (к слову, прошедшему жизненное испытание тяжелой формой рака), и достигшему всего в жизни своим собственным умом (в отличаи и от нынешних властителей и от их оппонентов), тогда автор статьи, включив немного логики и сменив тупорылую майданную риторику, действительно получит право обсуждать и осуждать Пальчевского, его способ ведения бизнеса и получит право оценивать вклад Пальчевского в качестве примера в разных сферах бытия , ну и так далее. Пока же порекомендовал бы отделить мух от котлет, для начала, и не валить (не смешивать) всех огульно под одну гребенку, как минимум, как это сделано уже в тизере к статье и найти себе другую жертву для своих литературных изрыгов, нежели Пальчевский. А еще автору статьи, за подачки и "сдачу" денежных вознаграждений за курсовую, за зачет, получившему образование рекомандовал бы прочитать хотя бы пару книг (для общего развития) по своей же специальности, прежде, чем выносить и ставить кому-то оценки.
BenHur
4571 дн. тому
слава Аллаху .... эта шайка - кисельових, шустерів та пальчевських скоро сканает вместе с межгирским "лидэром" янакиевской жабохерии..... воистину Аллах Акбар!
Ontario
4571 дн. тому
Вчитися у Кисельових... та ін гасарбайтерів... далі ахінею можна не читати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду