Я та апостроф

30 Липня 2004
754
30 Липня 2004
12:27

Я та апостроф

754
...до 31 жовтня ми взагалі можемо опинитися в іншій країні. У якій слово "прем’єр" буде писатися без апострофа, а "президент" та "спікер" – з ним. Великого Єжи Гофмана надихнула на зйомки документального кіно про Україну відома книга Л.Кучми, як повідомили нам учора "Подробности", і якщо їм вірити.
Я та апостроф
Кого і, головне, на що, надихнуть останні літературно-граматичні вправи вітчизняного прем’єра та одночасно "єдиного" кандидата, наразі ще невідомо.

Та й дрібниці це - у нас повно неграмотних людей, в тому числі й, на жаль, серед інших двох десятків кандидатів у президенти.

Але зверніть увагу – В.Ющенко, коли він несподівано та сором’язливо, на мить з’являється на телеекрані, встигає твердо сказати про те, що переможе, якщо вибори пройдуть чесно. А В.Янукович довго, переконливо та впевнено, просто й прямо говорить, що переможе. Тобто за будь-яких умов. Він наперед знає, що вибори будуть для нього "чесними".

Відчуваєте різницю?

Тому у нас тепер рябить в очах від "єдиного" кандидата від "демократичних" сил. Ми прокидаємося й засинаємо під бадьорі, категоричні слова підтримки з телеекранів. Дорогою на роботу ми бачимо величезні біл-борди із знайомим до болю портретом нового "батька нації" із милим шармом і манерами патриція. До нас чіпляються на вулицях ті, що збирають за нього підписи. Він справді єдиний, і більше нікого довкола немає – лише Я, Я, Я...

Судячи з усього, інших кандидатів у президенти ми взагалі побачимо лише під час теледебатів (якщо вони відбудуться, бо сенсу в них, власне, немає) та на передвиборчих листівках, які будуть розвішані свого часу на виборчих дільницях. Але доти в нас добряче втиснуть це чуже Я...

Втішає інше. Лише за декілька останніх днів у країні додатково обіцяно вирішити безліч соціальних проблем, які чомусь не вирішувалися роками. Безперервно засідає уряд, який, наче добрий чарівник, миттєво відшукує гроші. Буде добавлено до 11 млн. пенсій, бо зросли зарплати, тому зросли відрахування до пенсійного фонду. Боже, за кого ж нас мають!

У такий спосіб до 31 жовтня ми взагалі можемо опинитися в іншій країні. У якій слово „прем’єр” буде писатися без апострофа, а „президент” та „спікер” – з ним.

Безкоштовні „пакети малюка” отримуватимуть не лише молоді матері, а й усі їхні найближчі родичі та батьки всіх поколінь. Посадові оклади підвищать не лише театральним працівникам, а й трудівникам платних вбиралень, зоопарків та моргів. Програма "Вода (звісно) Донбасу" буде поширена на всю країну, ми всі будемо хлюпатися у джерельній воді Сіверського Дінця. Пенсії сягнуть таких вражаючих розмірів, що все працездатне населення миттєво, тикаючи у віконця органів соцзабезу довідками про рік народження, попроситься на пенсію, а мільйони літніх людей Європи, Азії, Африки та, навіть, обох Америк, захочуть доживати вік серед нас. До нас приєднаються ЄС, НАТО й ООН. Росія, забувши про ЄЕП, буде проситися до складу українського Криму в ролі будь-якої адміністративно-територіальної одиниці...

Але це буде потім.

Поки що - Я, Я, Я.

Без апострофу...
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Інститут політичного моделювання, для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
754
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду