Луканово посміхаючись, 5-й канал мусить стати, як майор Mельниченко

25 Листопада 2005
925
25 Листопада 2005
16:47

Луканово посміхаючись, 5-й канал мусить стати, як майор Mельниченко

925
…Тарас Чорновіл у прямому ефірі цього каналу казав,. що репортаж про яєчну трагедію торік в Івано-Франківську був змонтований.
Луканово посміхаючись, 5-й канал мусить стати, як майор Mельниченко
Тепер 5-й канал мусить щось робити. Можливо, уподібнитися до майора Мельниченка. Ні, не в тому сенсі, що Скрипін, Яневський, Глібовицький, Татарчук та Наталка Якимович повинні залізти до когось під диван і займатися там неподобствами. Їм треба, „век воли не видать, коли брешу”, довести, що вони не базарили дешеві, які ляпають язиком перше, що їм в голову стукне, а що вони - нормальні пацани і за базар відповідають.

Бо був інший базар. Братело Тарас Чорновіл у прямому ефірі цього каналу брав їх за жабри і казав, що репортаж про яєчну трагедію торік в Івано-Франківську був змонтований.

Сам я не бачив, але прочитав у пресі замітку про це. „На питання, чи не змінив він своєї думки щодо предмета, яким кидали в Януковича, Чорновіл відповів: "Там летіло досить багато речей. Ваш канал подав змонтовану плівку, де було одне яйце, при тому, що був добряче закиданий автобус".

"Ви подали неправду, а що реально летіло - я сам не можу доводити", - зазначив він.

Ведучий "5 каналу" (прізвище в замітці не вказано – Ю.Л.) купився на понт і пояснив, що плівку надав їм канал "1+1", тому що на той час він не міг її показати.

Мені пригадався сценарій відеокліпу на цю тему, вичитаного в Інтернеті. Під час окупації СРСР Німеччиною ворожі солдати заходять в українську хату. Вони звертаються до господині: „Бабка! Давай яйка! Яйка давай!!!”. І голос за кадром: „Ще у роки великої вітчизняної війни німецько-фашистські загарбники готували замах на майбутнього Прем`єр-міністра України Віктора Януковича””.

Щоправда, торік винні були вже не німці, а „банда националистических отморозков”, як гнівно вколочував баки нам усім з парламентської трибуни не пам'ятаю хто конкретно, але депутат із Партії регіонів. А найбільший авторитет цієї партії Віктор Янукович, даючи інтерв'ю у лікарняній палаті, звинувтив в усьому „Нашу Україну”. Реальний винуватець скандалу - іванофранківський першокурсник - виглядав, як дешевий фраєр. А сьогодні стрілки вже переводяться на 5-й канал.

Ясна річ, той минулорічний репортаж 5-го був Януковичу, як серпом, вибачайте, самі знаєте по чому. А тепер бригада Януковича хоче вдарити у відповідь. Цей удар буде, як, вибачайте, самі знаєте чим по серпу. Але щоб це стало очевидним, 5-му каналу варто провести незалежну експертизу того яєчного відео. Можливо, і „1+1” був би в цьому зацікавлений. Але зробити це варто набагато швидше від майора Мельниченка. Бажано до виборів.

Юрій Лукaнов, для «Детектор медіа»

Читайте також:

Чорновил обвиняет «5 канал» в монтаже пленки о «яйцеметании» в Януковича

Яйцем - по іміджу

В організації провокації проти нього Янукович звинувачує оточення Ющенка
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
geocities,com/yuriylukanov/"> Юрій Лукaнов, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
925
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду