Фільм «Аеропорт» ініціював Ложкін

Фільм «Аеропорт» ініціював Ложкін

9 Травня 2015
7172
9 Травня 2015
12:36

Фільм «Аеропорт» ініціював Ложкін

7172
Фільм «Аеропорт» ініціював Ложкін
Фільм «Аеропорт» ініціював Ложкін
Ініціатором зйомок документальної стрічки «Аеропорт» був Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін. Про це йдеться у відповіді прес-служби АПУ на запитання «Детектор медіа».

Замовником фільму виступило Міністерство оборони. Це ж відомство вирішувало деякі організаційні питання – щодо «надання інформації про можливихгероїв фільму, організацій зустрічей тощо».

Участь у створенні фільму брав Український кризовий медіа центр. Продакшн і технічна підтиримка фільму - Film.UA Group.
 
«Фільм завершить цикл заходів, присвячених відзначенню 70-річчя еремоги над нацизмом. На жаль, аналогії між подіями 70-річною давнини а сьогоденням є абсолютно прямими. Саме тому завершити відзначення Перемоги Адміністрація Президента вирішила нагадуванням про події абагато ближчі в часі», - зазначається у відповіді прес-служби Даміністрації Президента.
 
Автор сценарію - Олексій Гончарук. «Решта знімальної групи наразі ще не визначилася, у якому складі презентувати свій колектив», - зазначається у відповіді прес-служби АПУ.

Фільм було створено протягом місяця й п’яти днів. Учасники творчої групи записали сім годин інтерв’ю. Хронометраж стрічки - 45 хвилин.

У стрічці задіяно 17 реальних героїв — «кіборгів», бійців з сусідніх частин, медиків, волонтерів, журналістів. Головний герой — полковник Редут — є саме тією людиною, під чиїм командуванням бійці української рмії перетворилися на кіборгів.

Головна музична тема фільму — пісня українського гурту Ot Vinta «Балада про сіль».

Щодо розміщення фільму в ефірі телеканалів, Адміністрація Президента запропонувала їх  керівникам транслювати стрічку на завершення заходів, присвячених 70-й річниці перемоги над нацизмом. «Розміщувати його чи ні — рішення за каналами. Прес-служба АП розом з Міністерством оборони займається організаційними питаннями. Наприклад, АП передавала телеканаламтрейлер фільму, який надала продакшн-студія тощо», - зазначається у відповіді прес-служби.

Запропоновано було фільм «всім телеканалам» України. При цьому в Адміністраціїї Президента запропонували телеканалам показати фільм одночасно, «щоб, по-перше,охопити якомога ширшу аудиторію, а по-друге, щоб канали були на рівних умовах».

При цьому заперечень з боку керівників телеканалів не було.


Як писала «Детектор медіа», прем’єра картини «Аеропорт» відбудеться 11 травня о 20:30 в ефірі шести загальнонаціональних українських телеканалів – на Першу, «1+1», «Інтері», ICTV, СТБ і «Україні».

У центрі сюжету фільму «Аеропорт» - розповіді полковника військ спецпризначення з позивним «Редут», який очолив захист міжнародного аеропорту «Донецьк» імені Сергія Прокоф'єва 1 жовтня 2014 року, та його товаришів - бійців, волонтерів, журналістів. «Картина відтворює один день із життя захисників аеропорту, показує історію перевтілення нескорених воїнів на справжніх кіборгів, історію відваги, надії та любові до рідної землі, історію тих, хто був готовий не тільки воювати, а й померти не здаючись», - йдеться в анонсі від ICTV.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7172
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду