Сьогодні НРКУ проводить радіодиктант національної єдності

Сьогодні НРКУ проводить радіодиктант національної єдності

11 Листопада 2013
9264
11 Листопада 2013
12:25

Сьогодні НРКУ проводить радіодиктант національної єдності

9264
Сьогодні НРКУ проводить радіодиктант національної єдності
Сьогодні НРКУ проводить радіодиктант національної єдності

Сьогодні, 11 листопада, Національна радіокомпанія України проводить Всеукраїнський диктант національної єдності. Про це йдеться в повідомленні НРКУ.

 

Диктант національної єдності - це акція, яку НРКУ започаткувала ще 2000 року. Цьогорічний диктант проходить під гаслом «Творити величне просто - разом! Твори хвилю єдності!».

 

Диктант проведе доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

 

О 13:10 у прямому ефірі почнеться спеціальна програма, присвячена диктанту. Безпосередньо перед написанням диктанту ведучі Аліна Акуленко та Роман Коляда нагадають умови участі, а Олександр Авраменко дасть останні настанови й рекомендації.

 

Сам диктант розпочнеться о 13:30. Текст диктанту - авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до усіх приписів і норм українського правопису.

 

Після диктанту марафон продовжиться.

 

Усі, хто напише диктант без помилок, будуть відзначені призами - грошовими преміями, книгами, радіоприймачами, компакт-дисками із унікальними записами Українського радіо. Перевірятимуться диктанти, надіслані лише 11 і 12 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: 01001, Київ-1, Хрещатик, 26.

 

Урочиста церемонія оголошення імен переможців традиційно відбувається на початку грудня (дата визначається по тому, як перевірено диктанти). До прес-центру НРКУ запрошують переможців із Києва та Київської області, які отримують нагороди із рук спонсорів. Інші призи розсилаються поштою.

 

Нагадаємо, акція «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності»  започаткована Національною радіокомпанією України у 2000 році. Відтоді щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту і з'ясувати, наскільки добре знають рідну мову та продемонструвати солідарність з усіма, хто любить рідне слово і хоче, щоб українці спілкувалися українською і зберегли її для нащадків.

 

Радіодиктанти рідної мови існують в багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції.

 

Щороку Національна радіокомпанія отримує понад 15 тисяч листів з радіодиктантом. Кількість учасників диктанту національної єдності постійно зростає, а географія - поширюється. Листи надсилають з усіх областей України та з-за кордону: Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії та інших країн. Пишуть диктант люди різного віку і різних професій: школярі і студенти, військові і робітники, пенсіонери і домогосподарки. Вік деяких учасників сягає 90 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9264
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду