Українські фільми 1930-х представлять на кінофестивалі в Італії

Українські фільми 1930-х представлять на кінофестивалі в Італії

21 Вересня 2013
13990
21 Вересня 2013
17:29

Українські фільми 1930-х представлять на кінофестивалі в Італії

13990
Програму The Ukrainian Miracle буде презентовано на 32-му фестивалі німого кіно в Порденоне
Українські фільми 1930-х представлять на кінофестивалі в Італії
Українські фільми 1930-х представлять на кінофестивалі в Італії

Українські стрічки буде презентовано на на 32-му фестивалі німого кіно в Порденоне, повідомляє сайт Держкіно. Форум відбудеться з 5-го по 12-те жовтня в Італії.


До програми The Ukrainian Miracle увійшли вісім українських німих фільмів 1930-х, що відреставровані та озвученя новим музичним супроводом на замовлення Центру Довженка в 2011-2013 роках. Серед них ранні зразки пригодницького жанру «Боротьба велетнів» (1926) та «Сумка дипкур'єра» (1927), два ключові представники української камерної драми «Два дні» (1927) та «Нічний візник» (1929), два фільми із класичної трилогії Олександра Довженка «Арсенал» (1929) та «Земля» (1930) і заново відкриті заборонені стрічки Миколи Шпиковського «Шкурник» (1929) та «Хліб» (1930).

 

Стрічки представлять у живому музичному супроводі українських, білоруських, польських, російських та місцевих італійських музикантів: гурту ДахаБраха, Юрія Кузнєцова, Port Mone, Marcin Pukaluk та інших.

 

Переговори з директором фестивалю Девідом Робінсоном щодо організації української програми в Порденоне розпочалися на минулорічному фестивалі, було вперше представлено український фільм -  фільм «Провокатор» (1927) - в рамках ретроспективи фільмів Анни Стен.


Le Giornate del Cinema Muto di Pordenone (Pordenone Silent Film Festival) - найбільший в світі фестиваль німого кіно. Започаткований 1982 року, як захід, призначений підняти моральний стан жертв руйнівного землетрусу в регіоні Фріулі, він невдовзі став найбільшим світовим форумом кіноархівістів і кінодослідників.


За словами організаторів фестивалю, цьогорічна програма - одна з найсильніших за весь час існування фестивалю. Основними ретроспективами стануть шведська програма Sealed Lips та українська The Ukrainian Miracle.


 

«Детектор медіа»

Фото - http://it.wikipedia.org

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду