Президент схвалив звіт Нацради за 2012 рік

Президент схвалив звіт Нацради за 2012 рік

24 Березня 2013
27662
24 Березня 2013
12:10

Президент схвалив звіт Нацради за 2012 рік

27662
Комітет свободи слова відхилив його, зокрема, через непрозорість цифрового конкурсу, ігнорування прихованої реклами алкоголю в ефірі, ініціювання великих штрафів для кабельників
Президент схвалив звіт Нацради за 2012 рік
Президент схвалив звіт Нацради за 2012 рік

Президент Віктор Янукович схвалив звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2012 рік, поданий відповідно до статті 16 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення». Про це йдеться на сайті глави держави.

 

На початку березня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації не схвалив звіт Нацради і рекомендував Верховній Раді відхилити його. Зокрема, Нацраді закидали непрозорість цифрового конкурсу, ігнорування прихованої реклами алкоголю в ефірі, ініціювання великих штрафів для кабельників тощо. Аргументами на користь цього рішення стали також відсутність підтримки у розбудові FM-мережі Національної радіокомпанії та обласних державних радіокомпаній.

 

За результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України може висловити недовіру Національній раді. За законом, якби недовіру висловив і Президент України, це мало бути б наслідком відставку всього складу Національної ради.

 

Нацрада затвердила свій звіт за 2012 рік на засіданні 23 січня. Наступного дня звіт був поданий на розгляд Президентові України, Верховній Раді та оприлюднений на офіційному сайті Нацради.

 

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Мирний виступив з ініціативою створити у Верховній раді тимчасову слідчу комісію, яка займеться розслідуваннями діяльності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.nrada.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду