Активісти захопили будівлю Нацради і Держкомтелерадіо

Активісти захопили будівлю Нацради і Держкомтелерадіо

19 Лютого 2014
12079
19 Лютого 2014
14:21

Активісти захопили будівлю Нацради і Держкомтелерадіо

12079
Активісти захопили будівлю Нацради і Держкомтелерадіо
Активісти захопили будівлю Нацради і Держкомтелерадіо

Сьогодні, 19 лютого, у будинок на розі Хрещатика і Прорізної, у якому розміщуються два державні органи - Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і Державний комітет телебачення і радіомовлення - увійшли активісти Майдану з метою використання частини приміщень для розміщення протестувальників. Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі Нацради.

 

Джерела «Детектор медіа» в Держкомтелерадіо підтвердили факт захоплення будівлі. За їхніми словами, активісти зайняли всі поверхи, однак користуються лише коридорами і туалетами, а до кабінетів обіцяють не заходити.

 

«Відповідно, робота позавідомчого конституційного державного органу, яким за законом є Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, заблокована на невизначений час. Сайт Національної ради поки що працює, але без можливості оновлення», - повідомили в прес-службі Нацради.

 

Національна рада звертається до керівників телерадіоорганізацій з проханням утриматись від направлення на її адресу заяв та інших документів у зв'язку з неможливістю гарантувати їх отримання та належне зберігання.

 

Інформацію про факт захоплення приміщення Голова Національної ради передав відповідним державним органам та голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 

Також відповідне повідомлення передано главам дипломатичних місій іноземних держав, OБСЄ, в секретаріат європейської платформи регуляторних органів (EPRA) та секретаріат форуму регуляторних органів з питань телерадіомовлення країн Чорноморського регіону (BRAF), членом яких є Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України.

 

Як писала «Детектор медіа», заплановане на 19 лютого чергове засідання Національної ради було перенесене на невизначений термін через ускладнення ситуації в центрі міста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду