Журі Каннського кінофестивалю очолить режисерка Джейн Кемпіон

Журі Каннського кінофестивалю очолить режисерка Джейн Кемпіон

7 Січня 2014
15122

Журі Каннського кінофестивалю очолить режисерка Джейн Кемпіон

15122
Журі Каннського кінофестивалю очолить режисерка Джейн Кемпіон
Журі Каннського кінофестивалю очолить режисерка Джейн Кемпіон

Новозеландська режисерка Джейн Кемпіон очолить журі 67-го Канського кінофестивалю, який відбудеться 14-25 травня 2014 року. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на офіційний сайт кінофоруму.

 

«З того моменту, як я вперше приїхала в Канн зі своїми короткометражними фільмами в 1986 році, у мене була можливість роздивитися фестиваль з різних боків», - сказала пані Кемпіон, назвавши Канський фестиваль «королем серед кінофестивалів». «Це велика честь для мене», - додала вона.

 

Джейн Кемпіон - єдина жінка-режисер в історії Каннського фестивалю, яка двічі отримала нагороду «Золота пальмова гілка» - за короткометражний фільм «Вправи з дисципліни» (An Exercise in Discipline) в 1986 році та за картину «Піаніно» в 1993 році.

 

«Прийшла Джейн Кемпіон, і з нею прийшов цілий новий стиль. З'явилися фільми "Цукерка", "Піаніно", "Яскрава зірка"», - розповів про режисерку президент Каннського кінофестивалю Жиль Жакоб. Останній фільм пані Кемпіон - «Яскрава зірка» - було представлено в Канні у 2009 році. Картина заснована на біографії англійського поета Джона Кітса та його музи Фанні Брон.

 

На посаді голови журі Джейн Кемпіон змінить американського режисера і продюсера Стівена Спілберга, який очолював журі 66-го Каннського кінофестивалю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду