Телеканал «Рада» перетворився на пропагандистський канал влади – Томенко

Телеканал «Рада» перетворився на пропагандистський канал влади – Томенко

6 Грудня 2013
12033
6 Грудня 2013
18:11

Телеканал «Рада» перетворився на пропагандистський канал влади – Томенко

12033
Телеканал «Рада» перетворився на пропагандистський канал влади – Томенко
Телеканал «Рада» перетворився на пропагандистський канал влади – Томенко

Телеканал «Рада» перетворився на пропагандистський канал влади. На цьому наголосив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко сьогодні під час брифінгу.

 

За його словами, останнім часом радикально змінилася редакційна політика парламентського телеканалу «Рада», тому пан Томенко звернувся до Муніципальної ліги Києва з проханням промоніторити програмне наповнення цього каналу за останній місяць. З результатів моніторингу, наданих громадською організацією, чітко випливають зміни, яких зазнала інформаційна політика каналу з моменту появи євромайданів.

 

Згідно з результатами моніторингу на окрему увагу заслуговує студійна програма «Один на один», де за останній місяць брали участь 23 рази народні депутати від фракції Партії регіонів та лише 7 разів - депутати від опозиції.

 

«Новини останніх днів, зокрема, 4 та 5 грудня - це виключно сюжети, в яких представлена тільки провладна позиція щодо подій у країні. Крім того, до десятка разів на день на каналі розміщувалась фактична політична реклама членів уряду», - зауважив Микола Томенко.

 

«Таким чином, парламентський телеканал перестав виконувати функції, покладені на нього, і перетворився на пропагандистський канал влади та уряду», - наголосив Микола Томенко.

 

Нагадаємо, нещодавно керівництво каналу «Рада» заборонило журналістам писати коментарі депутатів у кулуарах, натомість канал почав транслювати коментарі урядовців.

 

Всі матеріали голова комітету передав голові Верховної Ради, який згідно із законодавством призначає керівника цього каналу. Пан Томенко вимагає адекватної реакції на ситуацію, що склалася.

 

Також Микола Томенко поінформував, що на наступному засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації буде розглядатися питання про статус і редакційну політику телеканалу «Рада».

 

Крім того, Микола Томенко зазначив, що на засіданні комітету варто розглянути й ситуацію, що склалася на Першому національному каналі. На його думку, керівництво Адміністрації президента та Кабінету Міністрів, які курують Перший національний, очевидно забули, що це загальнонаціональний канал, який фінансується платниками податків усієї країни, а не лише канал дискредитації політичних опонентів нинішньої влади.

 

Як писала «Детектор медіа», днями з Першого національного звільнилися двоє журналістів - через незгоду з редакційною політикою. Останньою краплею для них став ефір новин про висвітлення розгону євромайдану 30 листопада

 

Питання про редакційну політику телеканалу «Рада» 6 грудня було розглянуто на позачерговому засіданні Комітету. Але через відсутність кворуму, засідання відбулося в режимі наради, тому депутати не ухвалили жодного рішення. Під час засідання перший секретар голови Комітету Олена Бондаренко попросила надати їй результати моніторингу, але вони не були їй надані.

 

Директор каналу «Рада» Ігор Толстих у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що він не вважає, що канал висвітлює тільки позицію влади. За його словами, вони завжди запрошують на програми депутатів з усіх фракцій. «У нас мало людей, на новинах взагалі всього 4 журналіста, вони не встигають брати другу точку зору. Якщо хтось хоче повідомити свою позицію, то нехай приходить до нас», - відповів він на запитання щодо незбалансованості новин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12033
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гнів
3795 дн. тому
А ви подивіться на БТБ, ДОБРО ТВ і Бізнес,що належать Арбузову. Агітація за президента та уряд цілодобово. Брехня на брехні. Чи можна так не поважати себе,менеджери цих каналів!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду