Український фільм візьме участь у кіноринку Baltic Event

Український фільм візьме участь у кіноринку Baltic Event

18 Листопада 2013
13668
18 Листопада 2013
18:16

Український фільм візьме участь у кіноринку Baltic Event

13668
Марися Нікітюк та Ігор Савиченко представлять проект про кохання «Коли падають дерева»
Український фільм візьме участь у кіноринку Baltic Event
Український фільм візьме участь у кіноринку Baltic Event

Проект повнометражної художньої стрічки українського режисера-початківця, драматурга Марисі Нікітюк буде представлено на регіональному кіно-ринку північно-східної Європи Baltic Event. Про це повідомляє сайт «Української кіноасоціації».

 

Як розповіла Марися Нікітюк у коментарях «Детектор медіа»,  дія у  її майбутній картині «Коли падають дерева» розгортається у провінції. «Фільм оповідає  історію нещасливого кохання дівчини-підлітка та молодого бандита, яка переломлюється в світлі магічного пізнання світу маленької героїні Вітки. По суті, це стрічка  про втрату ілюзій та мрій, про те як люди самі віддають їх на поталу примарним уявленням про те, як все має бути. Це стрічка  про зіткнення безкомпромісного яскравого дитячого світу зі світом дорослих», - коментує режисер-дебютант.

 

Орієнтовний бюджет фільму 11 млн. грн. Наразі команда проекту шукає фінансування, вдаючись і до поїздок на закордонні кіноринки. Навесні Марися Нікітюк спільно з продюсером, засновником компанії «Директорія кіно» Ігорем Савиченком планує брати участь у пітчингах Держкіно. 

 

Марися Нікітюк дебютувала в кіно як сценарист. Вона створила сценарії стрічок «Ангел смерті» (режисер Володимир Тихий), «Алкоголічка» (Юлія Гонтарук), «Гауді» (Аксинья Куріна), «Швейцарський годинник» (Володимир Цивінський). Нині має в роботі ще кілька проектів фільмів у яких бачить себе і режисером. «Є деякі речі, які так мені близькі і так любі, що, точно знаю: так, як бачу їх я, ніхто ці стрічки не зробить», - коментує Марися Нікітюк.

 

Baltic Event пройде у Таллінні з 27 по 29 листопада і представить 52 проекти, що перебувають на різних етапах підготовки та виробництва.

 

Зокрема, 12 проектів буде представлено в рамках дев'ятого копродакшн маркету, вісім - у сценарній майстерні-воркшопі POWR Baltic Stories Exchange, 10десять - у West producers' воркшоп. Ще  22 стрічки балтійські та один фінський кіновиробник презентують у секції Coming Soon та Screenings sections. Майбутню роботу Марисі Нікітюк буде представлено у Міжнародній секції Baltic Event поряд з іншими одинадцятьма проектами з 11 раїн світу.

 

Baltic Event орієнтується на проекти країн, чий аудіовізуальний сектор поки що не настільки розвинений, як у країнах центральної та західної Європи. Окрім пітчингів будуть організовані панельні дискусії та круглі столи, присвячені розвитку локальної кіноіндустрії.

 

«Детектор медіа» 

 

Фото - http://mpaua.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13668
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду