Українські та польскі журналісти підписали Декларацію про співпрацю

22 Вересня 2013
14189
22 Вересня 2013
11:22

Українські та польскі журналісти підписали Декларацію про співпрацю

14189
«Ми, журналісти, з Центральної і Східної Європи, маючи подібний досвід комуністичного тоталітаризму, цензури, а також системних змін в державах, боротьби за свободу слова прагнемо звернути особливу увагу на проблеми журналістів і журналістики цієї частини Європи»
Українські та польскі журналісти підписали Декларацію про співпрацю
Учасники Польсько-українського форуму журналістів підписали Декларацію про співпрацю. Про це повідомляє прес-служба незалежної медіа-профспілки України.
 
Угоду підписали голова Асоціації польських журналістів Кшиштоф Сковроньський, голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко та голова Незалежної медіапрофспілки України Юрій Луканов.

 


Юрій Луканов, Кшиштоф Сковроньський, Олег Наливайко та чільники журналістських організацій України і Польщі демонструють підписану українською і польською мовами «Декларацію про співпрацю»

 

Згідно з Декларацією, сторони заснували платформу для  співпраці. Вони визначили чотири пріоритетні напрямки діяльності:


1. Обмін інформацією і досвідом про ситуацію з журналістикою у період системних  змін.
 
2. Боротьба з випадками перешкоджання журналістській діяльності, порушеннями свободи слова. Зокрема,   підтримка  української  ініціативи проведення  щорічної акції  під назвою «Безкарність вбиває», днів пам’яті журналістів, які за свою працю заплатили найвищу ціну - своє життя., а також підтримка польської ініціативи створення фонду журналістської солідарності.

3. Навчання місцевих журналістів і обмін досвідом в реформуванні змі, у зв’язку з ухваленням в Україні законів про реформування комунальних друкованих ЗМІ та суспільне мовлення.
 
4. Навчання в сфері цифрових технологій.
 

У підписаному документі відзначається: «Європа є спільним культурним простором і спільним простором свободи слова. Проте,  ми, журналісти, з Центральної і Східної Європи, маючи подібний досвід комуністичного тоталітаризму, цензури, а також системних змін в державах, боротьби за свободу слова і незалежну журналістику, які ніколи не даються раз і назавжди, прагнемо звернути особливу увагу на проблеми журналістів і журналістики цієї частини Європи».


Як повідомляла «Детектор медіа», Польсько-український форум журналістів розпочав роботу 21 вересня у польському місті Казімеж Дольни. У заході беруть участь делегації Асоціації польських журналістів, Національної спілки журналістів України ій НМПУ.
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14189
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду