Розпочинається судове засідання у справі фотокора New York Times та активісток FEMEN

Розпочинається судове засідання у справі фотокора New York Times та активісток FEMEN

28 Липня 2013
17463
28 Липня 2013
11:53

Розпочинається судове засідання у справі фотокора New York Times та активісток FEMEN

17463
Журналістів до зали суду не пустили
Розпочинається судове засідання у справі фотокора New York Times та активісток FEMEN
Розпочинається судове засідання у справі фотокора New York Times та активісток FEMEN

У Оболонському районному суді Києва у ці хвилини розпочинається засідання у справі затриманого напередодні фотокореспондента New York Times Дмитра Костюкова та активісток FEMEN. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив адвокат руху Ярослав Яценко.

 

«Мене вже запросили до залу суду», - розповів він.

 

Попередньо було відомо, що засідання  розпочнеться сьогодні о 10-тій ранку.

 

Під будівлею суд зубралися представники преси. До зали суду їх не допускають.

 

На учасниць FEMEN складено адміністративні протоколи за статтею 173 КУпАП: «Дрібне хуліганство», а на Дмитра Костюкова – за статтею 185 КУпАП: «Злісна непокора законній вимозі працівника міліції».

 

Дмитро Костюков - відомий російський фотожурналіст.Роботи публікуються у таких виданнях, як New York Times, «Русский репортёр», «Вокруг света». Був кореспондентом AFP-Москва, видавничого дому «Коммерсантъ»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», відомого російського фотографа й трьох активісток FEMEN - Оксану Шачко, Олександру Шевченко та Яну Жданову - затримали напередодні. Як ідеться у поширеній рухом заяві, це сталося у момент, коли ті виходили з будинку на акцію протесту щодо урочистостей з нагоди 1025-річння хрещення Київської Русі.

 

Однак представники міліції стверджують, що затримали усіх чотирьох за порушення громадського порядку - під час зйомок оголених дівчат.

 

Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко уточнив «Детектор медіа»,  що учасниці руху, можливо, йшли на акцію, однак «усі вони були оголені і розмальовані».

 

Також пан Михалко прокоментував заяву Ярослава Яценка щодо того, що Оболонський райвідділ міліції порушив закон, затримавши фотографа та активісток руху до ранку, коли мало початися судове засідання.

 

За словами Ігоря Михалка, міліція мала право  тримати їх під вартою. Відповідаючи на запитання ТК щодо того, чим було викликане рішення розглядати справу вже на наступний день після затримання, пан Михалко нагалав, що FEMEN вже не вперше порушують громадський порядок.

 

Щодо запитання про те, чому  «швидку» Дмитру Костюкову, у якого був розсічений лоб, викликали тільки за три години після травми, Ігор Михалко сказав, що у нього немає такої інформації. Так само, за його словами, даних, куди поділася фотокамера пана Костюкова, немає.

 

«Детектор медіа»

Фото - Денис Синяков, "Русский репортёр", Facebook Андрія Титаренка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17463
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду