Головний приз «Кінотавра» здобула стрічка «Географ глобус пропил» (ОНОВЛЕНО)

Головний приз «Кінотавра» здобула стрічка «Географ глобус пропил» (ОНОВЛЕНО)

9 Червня 2013
20171
9 Червня 2013
19:29

Головний приз «Кінотавра» здобула стрічка «Географ глобус пропил» (ОНОВЛЕНО)

20171
Головний приз «Кінотавра» здобула стрічка «Географ глобус пропил» (ОНОВЛЕНО)
Головний приз «Кінотавра» здобула стрічка «Географ глобус пропил» (ОНОВЛЕНО)

Головний приз 24-го Відкритого російського фестивалю «Кінотавр» здобула стрічка Олександра Велединського «Географ глобус пропил». Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Церемонія закриття пройшла в Зимовому театрі міста Сочі.

 

Нагороду Олександру Велединському вручив президент фестивалю Олександр Роднянський і голова журі основного конкурсу режисер Олександр Мітта.


Фільм «Географ глобус пропил» створений за мотивами однойменного роману відомого письменника Олексія Іванова. Головний герой фільму - пермський вчитель географії Віктор Служкін (Костянтин Хабенський), привабливий невдаха і алкоголік. Служкін ненавидить своїх учнів, але, програвши їм в карти, змушений вести їх у турпохід, під час якого відносини між вчителем і учнями змінюються.

 

Констянтин Хабенський здобув відзнаку «За найкращу чоловічу роль». Крім того, «Географ глобус пропил» отримав приз журі кінопрокатників та приз ім. М. Таріверієва «За найкращу музику до фільму» (Олексій П. Зубарєв). 

 

Найкращою актрисою стала Юлія Ауг. її відзначено за роль сексуально стурбованої глави комітету з моральності, яка намагається проштовхнути законопроект про заборону еротики. Про це йдеться в комедії Олексія Чупова і Наташі Меркулової «Интимные места». Стрічка здобула відзнаку і вномінації «Найкращий дебют».


Найкращий режисером визнано Віталія Манського. У конкурсній програмі брав участь його фільм «Труба», де йдеться про газопровід «Західний Сибір – Західна Європа» і життя людей у мешканців населенных пунктах, через які його прокладено.

 


Приз за найкращий сценарій отримав письменник Денис Осокін. Він створив сценарі для картини Олексія Федорченка «Небесные жены луговых мари». Призом «За найкращу операторську роботу» відзначено Шандора Беркеші.


З повним переліком переможців можна ознайомитися тут


24-й Відкритий російський фестиваль «Кінотавр» проходив з 2 по 9 червня в Сочі. В основному конкурсі брало участь 12 картин.

 

 


 

 

Українські стрічки на фестивалі представлені не були. Однак в оснновному конкурсі брала участь створена у копродукції з україною картина «В очікуванні моря» (Росія, Німеччина, Франція, Бельгія, Казахстан, Україна). Режиссер Бахтіяр Худойназаров оповідає історію моря, що пішло, покинувши рибалок напризволяще. Один із героїв стрічки потрапляє до в`язниці, і за 10 років на місці рідного аулу бачить голий степ.

 

До складу журі фестивалю  під керівництвом режисера Мітти увійшли кінокритик Любов Аркус, композитор Юрій Потєєнко, продюсер Сергій Мелькумов, кінокритик Антон Долін, актори Анатолій Білий та Вікторія Толстоганова.


«Детектор медіа»

Фото - http://www.kinotavr.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20171
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду