Український інститут національної пам’яті закликає назвати вулицю у Києві іменем дослідника Голодомору

Український інститут національної пам’яті закликає назвати вулицю у Києві іменем дослідника Голодомору

6 Серпня 2015
3259
6 Серпня 2015
13:05

Український інститут національної пам’яті закликає назвати вулицю у Києві іменем дослідника Голодомору

3259
Український інститут національної пам’яті закликає назвати вулицю у Києві іменем дослідника Голодомору
Український інститут національної пам’яті закликає назвати вулицю у Києві іменем дослідника Голодомору

Український інститут національної пам'яті звернувся до Київської міської ради із пропозицією вшанувати пам'ять великого друга України, британського дослідника, що прямо назвав Голодомор 1932 - 1933 років геноцидом українського народу,  Роберта Конквеста (на фото), назвавши одну із столичних вулиць на його честь. Про це йдеться у повідомленні інституту, яке отримала «Детектор медіа».

 

В своїх книгах «Великий терор: сталінські чистки 30-х» (1968) та «Жнива скорботи: радянська колективізація та терор голодом» (1986)  Роберт Конквест довів штучність та умисність Голодомору 1932 - 1933 років на основі величезного масиву документів - архівних, свідчень очевидців, публікацій у пресі, як радянській, так і іноземній. Він прямо назвав політику радянського керівництва по відношенню до населення України геноцидом.

 

За вивчення проблематики Голодомору Роберт Конквест був нагороджений орденом Британської імперії, президентською медаллю Свободи (найвища нагорода для цивільних осіб у США), національною премією імені Тараса Шевченка та орденом Ярослава Мудрого.

 

«У Києві триває процес декомунізації, тож Український інститут національної пам'яті вважає доречним перейменувати одну зі столичних вулиць, що раніше носила ім'я діяча комуністичної партії, на честь всесвітньо відомого дослідника Роберта Конквеста», - пропонує Український інститут національної пам'яті.

 

Нагадаємо, 3 серпня пішов з життя видатний дослідник Голодомору та загалом історії радянського періоду Роберт Конквест.  1968 року він завершив роботу над книжкою «Великий терор: сталінські чистки 30-х», яка грунтувалась як на офіційних радянських даних, так і на свідченнях українських і російських утікачів від радянського режиму. 1986 року він опублікував книжку «Жнива скорботи: радянська колективізація і терор голодом», що розповідає про Голодомор в Україні та на інших територіях СРСР.  Дослідник одним з перших передбачив розпад Радянського Союзу. У 2005 році  Президент України Віктор Ющенко за вагомий особистий внесок у дослідження голодоморів в Україні нагородив Роберта Конквеста орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3259
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
отож
3190 дн. тому
Поддерживаю предыдущего оратора. На малой родине "закликантів", буйно помешанных на переименованиях почему-то непременно всего и вся в Киеве, та даже в самых осередках українського патріотизму, спокойно можно и сейчас встретить и улицы Ленина, и тюленина и хоть имени черта лысого или такие названия, что слово ЖОПА звучит благозвучнее. И ничего. У себя они там спокойно с этим живут и не переименовывают ничего. Так вот занялись бы у себя на малой родине своей истерической памятью, а Киев оставьте в покое!
ДОЛОЙ ГОПОТУ!
3190 дн. тому
гопота, понаехавшая в Киев, уже конкретно затрахала всех своими переименованиями. Делается всё, чтобы и коренные киевляне на вопрос :где находится то-то не знали ответа. переименовывайте у себя в сыхове, если так в одном месте свербитчто-то переименовать! Мало того, всвязи с массовыми переименованиями на плечи людей-киевлян и за их, людей-киевлян, счет понаехавшее быдло устраивает свистопляску и путаницу с переоформлением целого ряда документов, неимоверные очереди в административных центрах и т.д. ради какого-то мудака, широко известного кому-то в особо узких кругах, решили затаскать и замучить по инстанциям десятки тысяч простых людей. наволоч така! Езжайте к себе в Тэрнопиль, Сыхив и прочее и у себя там переименовывайте в честь известных только вам так называемых "героев"! Уроды понаехавшие!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду