Депутат Дмитро Добродомов закликав заблокувати сайт Novorossiya. today

Депутат Дмитро Добродомов закликав заблокувати сайт Novorossiya. today

19 Червня 2015
2659
19 Червня 2015
14:19

Депутат Дмитро Добродомов закликав заблокувати сайт Novorossiya. today

2659
Депутат Дмитро Добродомов закликав заблокувати сайт Novorossiya. today
Депутат Дмитро Добродомов закликав заблокувати сайт Novorossiya. today

Народний депутат, лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов звернувся до Міністерства закордонних справ України (МЗС), Служби безпеки України (СБУ) та керівництва  Управління боротьби з кіберзлочинністю Міністерства внутрішніх справ України (МВС) щодо інтернет-ресурсу Novorossiya. today, який поширює російську пропаганду. Про це повідомила прес-служба депутата.

 

«Цей сайт транслює пропаганду російських терористів, надає перекручену і недостовірну інформацію про бойові дії на Донбасі на російській, англійській, французькій, німецькій, іспанській і польській мовах», - заявив пан Добродомов.

 

Нардеп просить  Міністра закордонних справ України  Павла Клімкіна порушити питання існування сайту сепаратистів у спілкуванні з  іноземними, зокрема канадськими,  партнерами, а також закликає керівництво СБУ провести перевірку вказаних даних і в разі їх підтвердження вжити необхідних заходів реагування.

 

«Крім того, я звернувся  до начальника Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Сергія Демедюка відреагувати на функціонування такого інтернет-ресурсу, вжити заходів реагування. Оскільки зазначений сайт та його сервера знаходяться за межами території України, прошу звернутись каналами Національного контактного пункту з реагуванням на кіберзлочини для блокування сайту чи видалення інформації», - додав депутат.

 

Нагадаємо, у лютому народний депутат України Дмитро Добродомов заявляв, що Нацрада повинна надати чіткі критерії щодо заборони трансляції в ефірі телеканалів певних осіб, а СБУ необхідно надати перелік російських ЗМІ для тимчасової заборони їх акредитації. На його думку, Нацрада робить недостатньо практичних кроків для того, щоб повністю заборонити трансляцію російських каналів.

 

Нещодавно у Facebook між українськими медійниками виникла дискусія щодо доцільності використання відео із сепаратистських ресурсів.  Приводом до неї став сюжет CNN, в якому є відеоряд агентства Reuters із зазначеним копірайтом «Reuters/SpasiboDonbass.ru». Видання MediaSapiens провело опитування співробітників міжнародних ЗМІ щодо того, якими критеріями керуються редакції при використанні відео ти є прийнятним використання відео із сепаратистських сайтів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2659
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду