Українські кінодокументалісти ведуть роботу над проектом «Брати по зброї»

Українські кінодокументалісти ведуть роботу над проектом «Брати по зброї»

14 Червня 2015
2565
14 Червня 2015
19:47

Українські кінодокументалісти ведуть роботу над проектом «Брати по зброї»

2565
Українські кінодокументалісти ведуть роботу над проектом «Брати по зброї»
Українські кінодокументалісти ведуть роботу над проектом «Брати по зброї»

На сході України ведуться зйомки для документального проекту «Брати по зброї». Цю інформацію в коментарі «Детектор медіа» уточнив один із авторів Сергій Лисенко.

 

Окрім пана Лисенка, до складу основної команди входять Костянтин Могильник (компанія «Еквітас») та Мирослав Гай.

 

За словами кінорежисера, робота розпочалася у червні 2014 року. Головна тема проекту - історія про людей, портрети солдат. Сергій Лисенко характеризує майбутню стрічку так: «Це наша власна інформаційна війна і незаангажований погляд». Доки збирається матеріал для фільму, його автори публікують в інтернеті відео, що інформує про події на сході.

 

Фрагменти стрічки представлено на Youtube-каналі «Братерство АТО». Крім того, завдяки ініціативі Костянтина Могильника, відео з проекту  презентували в США та країнах Європи. Під час показів кінорежисер зібрав кошти на потреби української армії.

 

«Наші зйомки невід'ємні від волонтерської діяльності, ми ніколи "просто так" до військових частин не їздимо», - додає Сергій Лисенко.

 

Кошти для виробництва стрічки, як повідомляла «Детектор медіа», має надати Ґете-Інститут. «Вони будуть скеровані на постпродакшен фільму», - розповів пан Лисенко.

 

Зйомки ж стрічки триватимуть доти, доки не скінчиться війна на сході України, каже кінорежисер. «Фільм «Брати по зброї» стане одним із результатів нашої роботи, - розповідає Сергій Лисенко. - Ми би хотіли створити ширший проект - документ часу, платформу зі свідченнями подій, що відбуваються в зоні АТО».

 

Нагадаємо, з іншими фільмами Сергія Лисенка можна ознайомитися на онлайн-кінотеатрі документальних фільмів Docu/Space. Започаткувала його команда Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду