Глава терористів «ДНР» доручив прискорено підготувати власних «воєнкорів»

Глава терористів «ДНР» доручив прискорено підготувати власних «воєнкорів»

24 Квітня 2015
1820
24 Квітня 2015
13:55

Глава терористів «ДНР» доручив прискорено підготувати власних «воєнкорів»

1820
Глава терористів «ДНР» доручив прискорено підготувати власних «воєнкорів»
Глава терористів «ДНР» доручив прискорено підготувати власних «воєнкорів»

23 квітня очільник терористичної організації «Донецька народна республіка» («ДНР») Олександр Захарченко доручив так званому «Міністерству оборони ДНР» зайнятися військовим навчанням «журналістів». Про це повідомляє інтернет-ресурс терористичної організації «Донецкое агентство новостей».

 

«Я дав доручення Міноборони ДНР навчити журналістів мінно-вибухової справи, щоб уникнути нещасних випадків», - сказав Олександр Захарченко на установчому з'їзді так званого «Союзу журналістів ДНР».

 

Ресурс повідомляє, що учасники «з'їзду» обговорили необхідність проведення прискорених курсів підготовки воєнних кореспондентів. Зокрема це питання обговорювалось через випадок з оператором каналу Збройних сил Росії «Звезда» Андрієм Луньовим, який 14 квітня підірвався на «розтяжці» і отримав важкі поранення.

 

Як пізніше повідомляло видання «Дуся», Андрій Луньов на фронті знімав допити полонених і брав участь у знущаннях над українцями. Викладач з Краматорська, кандидат наук Сергій Гаков, який торік побував у полоні бойовиків «ДНР», впізнав Луньова по фотографії.

 

Нагадаємо, сьогодні, 23 квітня на території, контрольованій «ДНР», було засновано так званий «Союз журналістів». Його так званим головою став «генеральний продюсер Телебачення "ДНР"» Віктор Петренко. Як повідомило російське видання «Журдом», основним завданням «Союзу журналістів "ДНР"» стане «захист прав і свобод журналістів республіки, допомога в проходженні стажувань в російських федеральних ЗМІ, в придбанні нових знань, відкриття школи журналіста, а також налагодження тісних контактів та зв'язків із засобами масової інформації за кордоном».

 

Днями американський журналіст Саймон Островський в інтерв'ю наважився поставити лідеру «ДНР» Олександру Захарченко питання, яке було попередньо викреслене при узгодженні представниками керівника терористів. Воно стосувалося танкіста з Бурятії, який розповів, що в Дебальцеве воювали війська регулярної російської армії. Після того як пан Островські поставив це запитання, представниця лідера «ДНР» різко зупинила журналістів і сказала: «Ми не ставимо це питання! Якщо ви задасте хоча б одне питання не за списком, я просто вас вижену».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду