У так званій «ДНР» заснували «Союз журналістів» - будуть вчитися працювати у росіян

У так званій «ДНР» заснували «Союз журналістів» - будуть вчитися працювати у росіян

24 Квітня 2015
1989
24 Квітня 2015
11:17

У так званій «ДНР» заснували «Союз журналістів» - будуть вчитися працювати у росіян

1989
У так званій «ДНР» заснували «Союз журналістів» - будуть вчитися працювати у росіян
У так званій «ДНР» заснували «Союз журналістів» - будуть вчитися працювати у росіян

На території, контрольованій терористичною організацією «ДНР» було засновано так званий «Союз журналістів». Про це було оголошено на «установчому з'їзді організації», повідомляє російське інтернет-видання «Журдом».

 

У з'їзді взяли участь очільник «ДНР» Олександр Захарченко, так звані «в.о. міністра інформації» Олена Нікітіна та «міністр закордонних справ» Олександр Кофман. Як пише видання, у заході взяли участь  «практично всіх ЗМІ "ДНР", було видано 55 мандатів учасників».

 

«Радий, що у нас в республіці з'явився Союз журналістів», - заявив лідер «ДНР».

 

Так званим головою «Союзу» став «генеральний продюсер Телебачення "ДНР"» Віктор Петренко. Він повідомив, що одним з перших почесних членів організації став Олександр Захарченко.

 

«Основним завданням Союзу журналістів "ДНР" стане захист прав і свобод журналістів республіки, допомога в проходженні стажувань в російських федеральних ЗМІ, в придбанні нових знань, відкриття школи журналіста, а також налагодження тісних контактів та зв'язків із засобами масової інформації за кордоном», - пише «Журдом».

 

Учасники з'їзду обрали дату професійного свята - 5 травня.

 

Нагадаємо, днями американський журналіст Саймон Островскі в інтерв'ю наважився поставити лідеру «ДНР» Олександру Захарченко питання, яке було попередньо викреслене при узгодженні представниками керівника терористів. Воно стосувалося танкіста з Бурятії, який розповів, що в Дебальцеве воювали війська регулярної російської армії. Після того як пан Островські поставив це запитання, представниця лідера «ДНР» різко зупинила журналістів і сказала: «Ми не ставимо це питання! Якщо ви задасте хоча б одне питання не за списком, я просто вас вижену».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1989
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Колега
3444 дн. тому
5 травня - радянський День журналіста, прив"язаний до заснування комуністичної газети "Правда", якщо хто забув. Вітаємо колег! І також вітаємо з їх першим резонансним сюжетом - про розіп"ятого хлопчика... Який за кілька місяців швидко підріс, сягнув віку Христа, став сепаратистом... І героїчно згорів на хресті в Широкіно -- на дровах полку "Азов". Це справді крутий сюжет! І правдивий, мов у газеті "Правда".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду