Замість Ігоря Коломойського перед журналістами вибачився Геннадій Корбан

Замість Ігоря Коломойського перед журналістами вибачився Геннадій Корбан

23 Березня 2015
12685
23 Березня 2015
19:15

Замість Ігоря Коломойського перед журналістами вибачився Геннадій Корбан

12685
Замість Ігоря Коломойського перед журналістами вибачився Геннадій Корбан
Замість Ігоря Коломойського перед журналістами вибачився Геннадій Корбан

Заступник голови Дніпропетровської обласної держадміністрації (ОДА) Геннадій Корбан вибачився перед журналістами за емоції голови ОДА Ігоря Коломойського під час інтерв'ю кореспонденту «Радіо Свобода» Сергію Андрушку. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на заяву заступника голови ОДА на брифінгу в Дніпропетровську в понеділок, 23 березня.

 

«Дозвольте принести вам і вашим колегам у вашій особі вибачення з приводу тих емоцій, які висловив губернатор в четвер минулого тижня. Ми шкодуємо про це. Це дійсно неправильно. І він у своєму інтерв'ю сказав, що пожалкував з приводу поведінки щодо журналістів», - сказав Геннадій Корбан.

 

Нагадаємо, 19 березня голова Ігор Коломойський, відповідаючи на запитання журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, не стримував свого роздратування, називав його на «ти», вживав ненормативну лексику, демонстрував зневагу. Розмова сталася біля офісу компанії «Укртранснафта» в Києві близько опівночі 19 березня, де відбувався конфлікт, пов'язаний зі зміною керівника підприємства.

 

Президент України Петро Порошенко голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації оголосив догану.

 

Головний редактор «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» Ненад Пеіч засудив словесний напад на журналіста Української редакції «Радіо Свобода» Сергія Андрушка і звинувачення на адресу цього ЗМІ.

 

Незалежна медіа-профспілка України, рух «Стоп цензурі», міністр інформаційної політики Юрій Стець вимагають від Ігоря Коломойського публічних вибачень перед журналістом, а від керівництва держави - дисциплінарних покарань щодо чиновника.

 

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики на позачерговому засіданні 20 березня розглянув питання щодо некоректної поведінки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського під час спілкування з журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком. 

 

Комітет вважає, що голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський має принести вибачення журналісту за некоректну поведінку та образливі висловлювання на його адресу.

 

Комітет також закликає чиновників та політиків поважати роботу журналістів і зважати на те, що вони працюють в інтересах українського суспільства та української держави.

 

Тим часом 21 березня Ігор Коломойський заявив, що не вибачатиметься перед Сергієм Андрушком. 22 березня в інтерв'ю Аллі Мазур на «1+1» він звинуватив журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка в перекручуванні та вириванні його слів із контексту.  На запитання, чи шкодує він про цей неприємний епізод, Ігор Коломойський відповів: «Ні, не шкодую».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12685
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду