«Промінь» просить владу не нищити «Українське радіо», зменшуючи видатки на поширення сигналу (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ)

«Промінь» просить владу не нищити «Українське радіо», зменшуючи видатки на поширення сигналу (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ)

6 Березня 2015
4929
6 Березня 2015
19:23

«Промінь» просить владу не нищити «Українське радіо», зменшуючи видатки на поширення сигналу (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ)

4929
«Промінь» просить владу не нищити «Українське радіо», зменшуючи видатки на поширення сигналу (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ)
«Промінь» просить владу не нищити «Українське радіо», зменшуючи видатки на поширення сигналу (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ)

Колектив радіо «Промінь» (Національна радіокомпанія України, НРКУ) заявляє про критичну ситуацію, яка сталася з поширенням сигналу радіостанції і просить Кабінет міністрів, Держкомтелерадіо та Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики пояснити причини таких скорочень і зупинити подібну практику, що шкодить, на їх думку,  інформаційній безпеці України. Про це йдеться у відкритому листі співробітників радіо на адресу Кабміну, Держкомтелерадіо та Комітету свободи слова, копію якого отримала «Детектор медіа».

 

«Замість FM-частоти, яка колись у каналу була, нині ми мовимо на незручному низькому діапазоні УКХ, і то не в повному обсязі і не по всій Україні. Нині ж ефір другого каналу "Українського радіо" практично відключено і від УКХ, тож нас чути тільки по фактично знищеній мережі проводового мовлення (так звана «друга кнопка»). Здається, що не горами той час, коли роботу великого колективу журналістів і запрошених фахових гостей зможуть чути лише режисери прямого ефіру самого радіо "Промінь"», - констатують на радіостанції.

 

Колектив «Променя» зазначає, що з 17-ти годин денного мовлення на сьогодні на УКХ не чути 7 годин. Слухачі позбавлені змоги приймати низку музичних і розмовних програм в той час, коли частка сучасної української музики становить на радіостанції  95%, а 100% розмовного формату - оригінальний національний продукт.

 

«Керівництво пояснює вимкнення сигналу браком фінансування. Бюджетних коштів елементарно не вистачає на оплату сигналу, і поки що перспектив отримання грошей немає», - заявляє колектив радіо і стверджує, що зменшення і  без того мізерних можливостей трансляції національного інформпродукту викликає обурення журналістів і слухачів.

 

На їхню думку, припинення фінансування трансляції сигналу «Українського радіо» виглядає дивним в час інформаційної війни, коли зусилля держави мають бути спрямовані на збільшення покриття радіостанцій, що забезпечують якісний український продукт. «Фактичне зупинення трансляції виглядає як спланована диверсія. Адже є речі, на яких навіть в умовах фактичної війни економити державі неприпустимо, бо це загрожує її безпеці і життю», - заявляють співробітники «Променя».

 

У відкритому листі колектив радіо «Промінь» просить  Кабмін, Держкомтелерадіо та Комітет свободи слова з'ясувати причини скорочень видатків на поширення сигналу і «зупинити подібну практику нищення не лише «Українського радіо», а й інформаційної сфери і інформаційної безпеки України».

 

Під листом поставили свої підписи 34 співробітник  радіостанції «Промінь».

 

«Детектор медіа» друкує відкритий лист повністю.

 

 

 

 

Нагадаємо, через вимкнення Миколаївського радіоцентру Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) в селищі Луч (Миколаївська область) 5 і 6 березня на більшій частині України неможливо приймати на середніх хвилях програми «Українського радіо» (УР). Миколаївський радіоцентр КРРТ припинив роботу 5 березня о 15.00. У кол-центрі ПАТ «Миколаївобленерго» повідомили, що «Херсонобленерго» відключило радіоцентр у зв'язку з несплатою за електроенергію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду