Керівники Апарату ВР надали свої декларації – але не на запит журналістів «Громадського ТБ»

Керівники Апарату ВР надали свої декларації – але не на запит журналістів «Громадського ТБ»

27 Лютого 2015
5861
27 Лютого 2015
09:24

Керівники Апарату ВР надали свої декларації – але не на запит журналістів «Громадського ТБ»

5861
Керівники Апарату ВР надали свої декларації – але не на запит журналістів «Громадського ТБ»
Керівники Апарату ВР надали свої декларації – але не на запит журналістів «Громадського ТБ»

З третьої спроби громадськість отримала доступ до декларацій про доходи керівника Апарату Верховної Ради України Валентина Зайчука та його першого заступника Івана Куцика, які раніше ігнорували запити журналістів «Громадського ТБ». Декларації були надані на вимогу народного депутата Світлани Заліщук, про що вона повідомляє у своєму  Facebook.

 

«Остання деклараційна барикада в парламенті - взята! Керівник апарату ради В. Зайчук та його перший заступник І. Куцик оприлюднили декларації про статки на моє депутатське звернення.  Щоправда спочатку апарат проігнорував аналогічний інформаційний запит від hromadske.tv. Це, до речі, заслуговує на штраф. А потім апарат порушив терміни відповіді на моє звернення. Але учора я написала офіційний лист Єгору Соболєву, аби розглягути цей "чиновницький рефлекс" офіційно на засіданні корупційного комітету й винести відповідні рішення, і повідомила про це підлеглим самого Зайчука по телефону. Спрацювало.  Зайчуки не змінилися. Змінилися ми. Змінилася вага суспільного впливу. Ініціаторам запиту Tanya Kozyreva і Andrii Saichuk - респект, чекаємо від них на журналістського розслідування на тему», - написала народний депутат.

 

У своїй декларації за 2013 рік керівник апарату Ради Валентин Зайчук показав 1,36 млн грн. річного доходу, його перший заступник Іван Куцик - 787,7 тис. грн. Пан Куцик купив за 1,5 млн. грн. автомобіль Mersedes 2013-го року.

 

«З третьої спроби нам це вдалося, завдяки Svitlana Zalishchuk! Як "завгоспу" ВР вдається купувати мерседеси за 1,5 млн (старим курсом) - це вже питання не до нас», - повідомляє у своєму Facebook журналіст Андрій Сайчук.

 

 

 

Нагадаємо,  у січні Апарат Верховної Ради України відмовився давати відповідь на запит програми «Дорогі депутати» «Громадського ТБ» про оприлюднення декларації про доходи керівника Апарату Валентина Зайчука та його заступника Івана Куцика. Запит «Громадського ТБ» був зареєстрований 21 січня і відповідно до закону «Про доступ до публічної інформації» мав бути розглянутий у 5-тиденний строк. Утім офіційної відповіді телеканал не отримав.

 

Off-the-record працівники Апарату підтвердили, що Валентин Зайчук ознайомився із запитом «Громадського ТБ», але натякнули, що відповіді чекати не варто. На прохання надіслати офіційну відмову в Апараті порадили написати ще один запит. За інформацією заступника голови Комітету із запобігання та протидії корупції Віктора Чумака, невитрачені бюджтені кошти закладені на депутатські пільги, йдуть на преміювання працівників Апарату ВР.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Апарат Верховної Ради України відмовився оприлюднити прізвища штатних помічників-консультантів народних депутатів. Про це йдеться у відповіді керівника Апарату Верховної Ради Валентина Зайчука на запит кореспондента миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрія Лохматова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду