Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2015 року (ВИПРАВЛЕНО)

Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2015 року (ВИПРАВЛЕНО)

10 Лютого 2015
9374
10 Лютого 2015
20:05

Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2015 року (ВИПРАВЛЕНО)

9374
Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2015 року (ВИПРАВЛЕНО)
Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2015 року (ВИПРАВЛЕНО)

У Комітеті з Національної премії України ім. Тараса Шевченка відбувся третій тур обговорення конкурсних творів, висунутих на здобуття Національної премії 2015 року.  За результатами таємного голосування були названі лауреати у чотрьох номінаціях. Про це повідомляє газета «День».

 

Переможцем у номінації «Літературознавство і мистецтвознавство» став Костянтин Москалець за  книжку есеїв «Сполохи». У номінації «Образотворче мистецтво» лауреатом став Микола Компанець за  мистецький цикл «Земля моїх батьків». Премію у номінації «Театральне мистецтво» здобув Петро Панчук, актор Національного театру ім. І. Франка, за втілення образу Тараса Шевченка на вітчизняній театральній сцені.

 

Як повідомив «День», у номінації «Література» премію отримав Юрій Щербак за трилогію «Час смертохристів», «Час великої гри» і  «Час Тирана. Прозріння 2084 року».  Але, як з'ясувалося згодом, лауреатом Шевченківської премії з літератури став не Юрій Щербак, а поет Юрій Буряк - за книгу поезій «Не мертве море» (представлено Всеукраїнським товариством «Просвіта» ім. Тараса Шевченка). Цю інформацію видання «Українська правда» «Детектор медіа» підтвердили в Шевченківському комітеті.

 

Цьогоріч Національну премію у номінаціях «Публіцистика і журналістика», «Музичне мистецтво» і «Концертно-виконавське мистецтво» вирішено було не  вручати.

 

Рішення Шевченківського комітету  затвердив його голова Борис Олійник. Далі (за процедурою) секретаріат подасть документи переможців і свої протоколи в Адміністрацію  Президента України, щоб глава держави Петро Порошенко підписав Указ. Планується, що, за традицією, церемонія нагородження відбудеться до дня народження Кобзаря.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», минулого року вручення Шевченківської премії відклали на невизначений термін через відсутність Президента України і дострокові вибори глави держави. Петро Порошенко вручив премії тільки 7 листопада 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду