«Громадське ТБ», «Українська правда» й «Центр UА» відкривають коворкінг MediaHub

«Громадське ТБ», «Українська правда» й «Центр UА» відкривають коворкінг MediaHub

6 Лютого 2015
4086
6 Лютого 2015
14:21

«Громадське ТБ», «Українська правда» й «Центр UА» відкривають коворкінг MediaHub

4086
«Громадське ТБ», «Українська правда» й «Центр UА» відкривають коворкінг MediaHub
«Громадське ТБ», «Українська правда» й «Центр UА» відкривають коворкінг MediaHub

27 лютого в Києві має відкритися новий коворкінг-простір MediaHub, започаткований журналістами. Про це повідомляє Insider. Приміщення розташоване на першому поверсі «Київміськбуду» поблизу Арсенальної площі. В цій же будівлі на 13-му поверсі - офіси «Громадського ТБ», «Української правди» й «Центру UА».

 

Засновники відкритого простору - журналісти «Громадського ТБ», «Української правди» й активісти з громадської організації «Центр UА». Насамперед він призначений для працівників ЗМІ. Однак «за певну плату» працювати тут зможуть «усі бажаючі». «Крім того, в просторі регулярно відбуватимуться різні заходи - прес-конференції, зустрічі з відомими людьми, лекції, тренінги, виставки і навіть концерти», - зазначають журналісти Insider.

 

Координатори проекту - Валерія Моїсеєва й Олеся Корженевська.

 

Площа приміщення - 256 квадратних метрів. Наразі тут завершуються ремонтні роботи.

 

Як розповіла пані Моїсеєва, співзасновниця і власниця «Української правди» Олена Притула, тоді ще журналісти Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Роман Скрипін та активістка Світлана Заліщук замислилися про необхідність простору, де журналісти могли б зустрічатися, працювати, придумувати щось нове. Місце знайшлося недалеко від ньюзруму УП у колишній їдальні для працівників «Київміськбуду».

 

За словами координаторів проекту, ремонт у приміщенні роблять самі київмісьбудівці, а власник на перший час погодився на орендну плату. Переговорний процес ще не завершений. Активісти сподіваються повернути вкладені в MediaHub кошти за три роки.

 

Ремонт, за словами координаторів, робиться в кредит, а на закупівлю освітлення MediaHub було надано грант від посольства США. Координатори кажуть, що всі члени команди працюють над MediaHub на громадських засадах, не отримуючи за це зарплату.

 

Приміщення вирішили переобладнати у лофт. Автором проекту виступив молодий архітектор з Криму Акім Вишневський. Тут буде приймальня, невелика кухня з барною стійкою, кафе, територія відпочинку. Останню пристосовуватимуть до лекційного зал, прес-центр, концертний майданчик тощо. Також тут передбачене «галерейне світло», що дозволить проводити виставки. Ще у MediaHub працюватиме зала для переговорів, де проводитимуться зустрічі, лекції та тренінги. У редакції УП вже є ідея організувати тут школу журналістики.

 

Для гостей передбачені душові кабіни.

 

Ще один простір, який належить облаштувати засновникам MediaHub - невеликий внутрішній дворик перед входом. Тут планують розмалювати стіни будівлі, спорудити скейт і велопарковку, а також виділити місця для куріння.

 

У день урочистого відкриття заплановано провести прес-конференцію з аукціоном, на якому засновники простору сподіваються зібрати перші кошти. У якості лотів будуть виставлені речі, пов'язані з «Громадським» та «Українською правдою», а також картини художника Миколи Гончарова. Вхід на вечірній захід буде платним, кошти спрямують на облаштування простору.

 

12 лютого в MediaHub планують провести допрем'єрний показ художнього фільму про Революції гідності. Також ведуться переговори про читання 20-21 лютого за участі Сергія Жадана.

 

З презентацією проекту можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Фото - з презентації проекту MediaHub, Insider

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4086
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду