Андрій Халпахчі: кінофестиваль «Молодість» має отримати державний статус

Андрій Халпахчі: кінофестиваль «Молодість» має отримати державний статус

5 Листопада 2014
7670
5 Листопада 2014
11:38

Андрій Халпахчі: кінофестиваль «Молодість» має отримати державний статус

7670
Андрій Халпахчі: кінофестиваль «Молодість» має отримати державний статус
Андрій Халпахчі: кінофестиваль «Молодість» має отримати державний статус

Директор міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі веде переговори щодо фінансування 45-го кінофоруму, що має відбутися у 2015 року. Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

За словами пана Халпахчі, він обговорював з міністром культури Євгеном Нищуком подання до Кабінету Міністрів щодо того, аби фестиваль набув значення державного і фінансувався Кабміном. Також 5 листопада в директора кінофестивалю запланована зустріч щодо фінансових питань з представниками Державного агентства України з питань кіно.

 

«5 листопада в мене зустріч із Держкіно, - розповів Андрій Халпахчі. - Є пропозиція, яку ми обговорювали з міністром культури щодо подання в Кабінет Міністрів, аби фестиваль набув значення державного і фінансувався від Кабінету Міністрів. Бо насправді не тільки Держкіно й Міністерство культури мають бути зацікавлені  в проведенні фестивалю. У нас є Міністерство молоді і спорту, до якого має стосунок наш фестиваль, є Міністерство освіти - а майстер-класи нашої майстерні, за відгуками її слухачів, дають знань у багато разів більше, ніж деякі виші протягом року. Також фестиваль є складовою іміджу України».

 

Щодо обсягу фінансування ювілейного фестивалю директор «Молодості» зазначив: «Я розумію, що фестиваль не може фінансуватися, як Театр імені Франка по 16 мільйонів доларів на рік. Але хотілося б, щоб ювілейний фестиваль пройшов на гідному рівні, щоби більше можна було запросити іноземної преси, іноземних гостей і дійсно влаштувати справжнє спілкування (представників кіногалузі. - ТК). Адже копродукція для українського кіно є сьогодні дуже важливою».

 

Як оголосив Андрій Халпахчі, проведення наступного кінофестивалю «Молодість» заплановано з 24 жовтня по 1 листопада 2015 року. «Я сподіваюся, що до цього часу російської армії в Києві не буде і фестиваль відбудеться», - додав він.

 

Про те, як пройшов 44-й кінофестиваль «Молодість», читайте на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - lokomotiv.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7670
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду