Інтернет-видання «Херсонские Вести» заблоковане через DDoS-атаку

Інтернет-видання «Херсонские Вести» заблоковане через DDoS-атаку

23 Вересня 2013
14129
23 Вересня 2013
14:12

Інтернет-видання «Херсонские Вести» заблоковане через DDoS-атаку

14129
Інтернет-видання «Херсонские Вести» заблоковане через DDoS-атаку
Інтернет-видання «Херсонские Вести» заблоковане через DDoS-атаку

З 18 вересня на інтернет-видання «Херсонские Вести» здійснюється потужна DDoS-атака. Про це  Інституту масової інформації (ІМІ) повідомив головний редактор видання Ігор Трубаєв.

 

За словами пана Трубаєва, станом на 23 вересня сайт надалі атакують. «Хостинг-провайдер змушений був відключити сайт. Системні адміністратори кажуть, що кількість запитів в секунду становить 200 тисяч», - йдеться у повідомленнях «Херсонских Вестей» на Facebook.

 

Ігор Трубаєв пов'язує атаки на сайт з публікаціями видання, які стосувались рішень мерії Херсона та Херсонської облради.

 

«Ми три рази зверталися до прокуратури через порушення закону України "Про доступ до публічної інформації" з боку міськради. Не дають ознайомиться з документацією про витрачання бюджетних коштів департаментом ЖКГ», - сказав редактор, додавши, що видання проводить низку розслідувань про порушення в земельній, ЖКГ та комунальній власності.

 

ІМІ також нагадує, що «Херсонские Вести» вже неодноразово зазнавали хакерських атак через критичні матеріали стосовно місцевої влади. Зокрема, напередодні атаки 2 квітня на видання опублікувало критичні матеріали про голову Херсонської облдержадміністрації Миколу Костяка та народного депутата від партії УДАР Андрія Путілова. Другої потужної DDoS-атаки видання зазнало 15 квітня. Редакція видання пов'язувала DDoS-атаки з уже опублікованими матеріалами і статтями, що готуються до публікації щодо корупційних дій обласних і міських чиновників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду