Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2024 року

28 Вересня 2024
26
28 Вересня 2024
10:51

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2024 року

26
Візит Зеленського до США, події в Курській області, операція Ізраїля проти «Хезболли».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж повідомив, що до пакету безпекової допомоги на майже 8 млрд доларів, про який оголосив президент США Джо Байден, увійдуть зокрема додаткові системи HIMARS, бронетанкова техніка, радіолокаційні системи та РЕБи проти безпілотників. Ворожі БпЛА є сьогодні великою проблемою, наголосив гість, адже ними ворог завдає масованих ударів по мирних мешканцях.

Ізраїльський політолог і публіцист Михайло Пелліверт коментував заяву влади Ізраїлю про намір продовжити удари по «Хезболлі» та підготовку наземної операції в Лівані. «У результаті наших ударів гинуть, на жаль, і мирні громадяни, тому що «Хезболла» розташовує свої об'єкти посеред цивільної інфраструктури, не рахуючись з цивільними жертвами заради свого гасла «знищити Ізраїль», — зазначив Пелліверт. — Ми намагаємося мінімізувати кількість постраждалих, але не завжди виходить».  

Політологиня-американістка Олександра Філіппенко розповіла, як американська преса висвітлює візит президента України Володимира Зеленського до США. Цьому візиту приділяється менше уваги, ніж попереднім, але подія вийшла на перші шпальти газет, — а привернення уваги було одним зі завдань візиту, адже американці, завжди більш сконцентровані на внутрішній політиці, зараз ще й спостерігають за тим, що відбувається на Близькому Сході, відзначила гостя. Що стосується зустрічі президента України з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, то спочатку Трамп був, можна сказати, розлючений візитом Зеленського на завод в штаті Пенсильванія, тому не лише відмовився від зустрічі, але навіть заявляв, що України не існує і тому подібне. Риторика змінилася, ймовірно, тому, що Камала Гарріс під час зустрічі в Білому домі, через, так би мовити, Зеленського звернулася зокрема до виборців українського, польського, литовського походження. Трамп, почувши це, вирішив, що втрачати ці голоси в штатах, які вагаються, не варто, і погодився на зустріч з главою української держави.   

У блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Ігор Рейтерович висловив думку, що принципове рішення щодо ударів по військових об’єктах вглибині Росії давно ухвалено, а зараз країни Заходу «думають, як його правильно оформити і представити». Країни глобального Півдня уважно спостерігають за ситуацією, вважає Рейтерович.

На думку речника Української добровольчої армії «Південь» Сергія Братчука, перехід керівництва так званим «контрнаступом» росіян у Курській області до ФСБ матиме негативні для ворога наслідки. Причинами спецпризначенці ФСБ можуть поцікавитися, за висловом Братчука, зокрема у спецпризначенців ГРУ РФ, яких буквально кілька днів тому вибили або знищили на Вовчанському агрегатному заводі.

Плюсом є те, що у F-16 нарешті з’явиться озброєння, яке можна використовувати на лінії зіткнення, відповів на запитання, як Україна зможе застосовувати американські авіабомби JSOW, авіаційний експерт Костянтин Криволап. Водночас експерт не думає, що ці бомби здатні «сильно вразити» росіян: «Дякуємо за це, хоча очікували іншого…» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду