Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 вересня 2024 року

29 Вересня 2024
114
29 Вересня 2024
10:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 вересня 2024 року

114
Бої на Покровському напрямку, візит Зеленського до США, грузинський піар на війні в Україні, становище жінки в Росії, ліквідація російського полковника в Підмосков’ї.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» керівник військових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХI» Павло Лакійчук відзначив, що Покровський напрямок залишається на фронті найгарячішим. Ворог хоче вклинитися в нашу оборону і на півночі, і на півдні цього напрямку, зокрема прорвався до Торецька, практично взяв під контроль Нью-Йорк, намагається оточити Селидове, де також дуже важко, повідомив Лакійчук. Важливою ділянкою, яка «може визначити подальший хід битви за Покровськ», Павло Лакійчук назвав і Курахівський напрямок.

Грузинський політолог Гела Васадзе прокоментував використання грузинською правлячою партією у своїй виборчій рекламі фото зруйнованих росіянами українських міст: «Уявіть, якби в Україні 2010 року вам показали б такі фото, ви б жахнулися?.. Це не про патріотизм, це про страх». За словами Васадзе, «Грузинська мрія» лякає людей нібито наслідками проєвропейського вибору. «Це найефективніший спосіб пропаганди», — вважає Гела Васадзе.

Російський соціолог Ігор Яковенко відреагував на пропозицію російського міністерства праці дозволити жінкам працювати на поверхні шахт і рудників. Водночас влада закликає росіянок народжувати більше дітей. За висловом Яковенка, Росія — абсолютно патріархальна держава, де жінка є підпорядкованою, приниженою «істотою». Якщо жінки й допускаються у владу, то виконують там декоративну функцію, як, наприклад, Валентина Матвієнко — голова декоративної Ради Федерації, адже ніякої федерації в Росії насправді немає, наголосив Яковенко. 

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк пояснив, що примус Росії до миру має базуватися на чотирьох основних напрямках. Крім військового, це політичний інструмент — «впевненість західних еліт», економічний та дипломатичний. Істотно прискорити завершення війни можуть такі країни, як Китай, Індія, Бразилія, заявив Подоляк. Але тільки якщо припинять грати у «Друзів миру».

У блоці «1+1» директор Агентства реформування сектора безпеки Віктор Ягун прокоментував ліквідацію у місті Коломна Московської області російського полковника Олексія Коломєйцева, який брав участь у підготовці операторів дронів. «Я б не переоцінював цю особу, важливіше — психологічний аспект», — зауважив Ягун. На його переконання, попри те, що наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за ліквідацію, всім зрозуміло, що в українських спецслужб довгі руки, дотягнуться навіть до глибокого російського тилу. Тож причетні до воєнних злочинів ходитимуть і оглядатимуться, розуміючи, що покарання, в тому числі й судове, рано чи пізно їх спіткає.    

Член-кореспондент Української академії геополітики і геостратегії Станіслав Желіховський, підбиваючи підсумки візиту президента Зеленського до США, висловив сподівання, що союзники України допоможуть нам не лише оборонятися, але й проводити контрнаступальні операції, зокрема на Курському напрямку. Що стосується зустрічі Володимира Зеленського з Дональдом Трампом, то, на думку Желіховського, для кандидата в президенти США було важливо особисто ознайомитися з позицією Києва. «Конструктивний діалог відбувся, думаю, варто його продовжувати», — резюмував Желіховський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
114
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду