Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 вересня 2024 року

19 Вересня 2024
106
19 Вересня 2024
12:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
106
Російська пропаганда у Штатах та ознаки кризи ідеї ліберальної демократії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1». 

Політтехнологиня Катерина Одарченко сказала, що російська пропаганда лякає США ескалацією та Третьою світовою, якщо Україні дозволять використовувати західну далекобійну зброю на російській території. 

У блоці «Інтера» експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев коментував витік речовин на кордоні Росії з Норвегією. Він сказав, що витік навряд пов'язаний із підводними човнами Росії — інші держави помітили би їх. Ішлося і про те, що Росія планує провести ядерні випробування на полігоні Нова Земля.

Економіст Ілля Несходовський коментував роботу Міжнародного валютного фонду в Росії. Він вважає дивним їхати туди. Експерт впевнений, що анонсоване раніше відновлення роботи МВФ у Росії перенесли не через технічні проблеми, як публічно пояснили, а негативний резонанс. 

Команда «FreeДом» запросила до розмови Ольгу Брусиловську, завідувачку кафедри міжнародних відносин ОНУ імені Іллі Мечникова. Вона бачить ознаки кризи ідеї ліберальної демократії: погані хлопці швидко знаходять спільну мову, поки хорошим щось заважає.  

Іван Варченко, експерт з питань нацбезпеки та військовослужбовець, сказав, що ураження великих складів із боєприпасами Росії нанесли ворогу відчутні збитки. Якщо Україна матиме можливість бити на 500 кілометрів вглиб Росії зброєю партнерів, це приведе до здорожчання війни для російської економіки. 


Команда «FreeДома» запросила до розмови Олександра Мережка, голову комітету Верховної ради України з питань зовнішньої політики ("Слуга народу"). Він говорив про план перемоги України, підготовлений командою Володимира Зеленського. Акцентував на тому, що цей план — про перемогу, а не просто про мир. Основні елементи плану — це отримання від партнерів необхідного озброєння — у тому числі ракет широкого радіуса дії. Є в плані й економічна складова. Гість вважає, що план заспокоєння Росії не працює.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
106
Теги:
Читайте також
24.09.2024 12:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
38
20.09.2024 14:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
126
18.09.2024 12:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
113
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду