Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня 2024 року

17 Вересня 2024
179
17 Вересня 2024
16:56

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня 2024 року

179
Ядерні погрози Путіна, план перемоги України, торговельні навички Лукашенка, «завершення» війни за Трампом.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

У ранково-денному блоці каналу «FreeДом» економіст Адріан Пантюхов вважав, що в України небагато варіантів щодо російських заморожених активів, тому треба сподіватися, що бодай із кредитом під гарантії цих грошей вдасться все погодити до кінця 2024 року. На наступний рік ми досі не маємо підтвердженого закордонного фінансування, яке нам потрібне на рівні 25-30 мільярдів доларів, додав Пантюхов.

Політичний коментатор Олег Постернак розповів про спроби Кремля «зберегти обличчя» на тлі надання Заходом Україні дозволу на далекобійні удари: одним із символічних кроків у відповідь могло б стати випробування ядерної зброї у космосі, але навряд чи Путін на таке наважиться.

Засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко порівняв наступальні операції російської та української армій: росіяни із 35 тисячами війська намагалися захопити Харківщину, зайшли на 10 кілометрів і з травня там застрягли. Натомість ЗСУ у складі 15 тисяч бійців провели Курську операції, просунулися на 40 кілометрів вглиб кордону і створили буферну зону.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова назвала те, що відбувається у Росії замість виборів, «електоральною подією», яка вже має менше ознак справжніх виборів, ніж навіть те, що відбувалося за часів СРСР.

Військовий аналітик Олексій Гетьман відзначив, що невдовзі розпочнеться сезон дощів, який не дозволить проводити наступальні операції суходолом, тож операція, яку росіяни планували аж півроку і ще півроку здійснювали, за його словами, закінчується.

Політичний коментатор Володимир Фесенко порадив не чекати від плану перемоги України чогось сенсаційного або дивовижного: «США не зробить раптом щось, щоб війна закінчилася». На його думку, документ міститиме те, що здатне примусити Путіна до ведення реальних перемовин, а не до ультиматумів: удари вглиб Росії, економічні заходи, дипломатичний тиск, підштовхування з боку країн Глобального Півдня замість постійних апеляцій у бік України.

Головний редактор видання «Білоруська правда» Ілля Добротвор порівняв позицію диктатора Лукашенка з ринковими пропозиціями: «Ось я можу взяти участь у війні, можу не взяти, що ви мені за це пропонуєте? Я вислухаю і думатиму».

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Ігор Попов спрогнозував проведення другого глобального саміту миру у період між виборами президента США та Різдвом.

Політичний коментатор Олександр Кочетков нагадав, що, за підрахунками британських аналітиків, лише за перших півтора року війни росіяни офіційно погрожували застосувати ядерну зброю проти України щонайменше 38 разів — а далі британці просто «задовбалися» рахувати. Щодо перемовин, то західні країни й далі схилятимуть до них Україну: їхні виборці звикли до того, що «постріляли-постріляли й сіли за стіл», адже в Європі і США давно не було по-справжньому екзистенційних війн.

Медійниця із Вашингтона Карина Орлова розповіла, що Камала Гарріс під час дебатів прямо сказала, що перемога України в інтересах Штатів, тоді як Дональд Трамп говорив тільки про «завершення», але не про перемогу. Також не відповідають дійсності твердження, зауважила гостя, що Трамп обіцяв спочатку змусити Путіна зупинитися на чинній лінії зіткнення, а потім «знищити його економічно»: насправді Трамп ніколи не обіцяв знищити Путіна в будь-який спосіб, адже планує мати хороші стосунки з усіма диктаторами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
179
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду