Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 вересня 2024 року

12 Вересня 2024
26
12 Вересня 2024
15:35

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
26
Російська культура та дебати між Дональдом Трампом й Камалою Гарріс.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» з істориком Олександром Алфьоровим говорили про російські міфи та участь Росії у війнах. Він сказав, що росіяни зазвичай програють та йдуть на перемовини. А всі повідомлення про непереможність Росії — це пропаганда. Гість додав, що Курська операція підтвердила слабкість Росії. Й наразі важливо повністю відходити від Росії в усіх сенсах, у тому числі й історичних.

Петро Олещук, політичний оглядач, сказав, що через відсутність вчасної реакції на дії Росії вона продовжує війну та співпрацює з іншими країнами, отримуючи зброю та надаючи їм ядерні технології.

З очільником громадської організації «Український центр безпеки та співпраці» Дмитром Жмайлом у студії «1+1» говорили про ймовірний дозвіл Україні бити західною зброєю по території Росії. За його словами, важливо зламати російську логістику у трьохсоткілометровій зоні. У ній знаходяться 184 військові об’єкти, які підпорядковуються російській армії, ФСБ та Росгвардії.

З політичним оглядачем Максимом Джигуном обговорили дебати між кандидатами на пост президента США Дональдом Трампом та Камалою Гарріс. Він сказав, що першу частину дебатів присвятили обговоренню внутрішніх питань, оскільки внутрішня політика збирає більше голосів для кандидатів. Проте українське питання було першим у зовнішньополітичному блоці.

Народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу») говорила про показ російського пропагандистського фільму на Венеційському кінофестивалі, стрічки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні». За словами гості, за тиражуванням подібних продуктів мають слідкувати представники Міністерства культури й Міністерства закордонних справ України. 


У блоці телеканалів ICTV та СТБ про дебати у США говорили з політичною оглядачкою Альоною Гетьманчук. Вона сказала, що ці дебати не будуть настільки вирішальними, як перші дебати між Дональдом Трампом та  Джо Байденом. Проте вони важливі для роботи з виборцями, які досі не визначились, за кого голосувати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду