Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 вересня 2024 року

14 Вересня 2024
368
14 Вересня 2024
11:48

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 вересня 2024 року

368
Кримська платформа, шантаж Кремля, ніж у спину Росії від Ердогана, Індія як посередник у мирних перемовинах.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук висловив думку, що дипломатичні зусилля щодо повернення Криму так ні до чого й не призвели, заяви залишилися заявами. Тому Україна, щоб звільнити Крим, має докладати військових зусиль.

Політичний коментатор Антон Кучухідзе пояснив, що залякування з боку Кремля щодо ескалації адресовані західному електорату, російська влада хоче тримати пересічних європейців у страху і паніці, але насправді Кремль вже використав все, що мав, окрім ядерної зброї.

Експертка Регіонального центру прав людини Катерина Рашевська припустила, що платформою для майбутнього трибуналу проти Путіна та його спільників буде Рада Європи.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував заяву президента Туреччини Реджепа Ердогана про підтримку територіальної цілісності України та необхідність повернення Криму у відповідності до міжнародного права: у російських пабліках істерика, вони знову кричать про ножі у спину, хоча офіційних коментарів від Кремля не буде, бо Росія не може собі дозволити розірвати відносини з Туреччиною.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова вкотре заявила, що Курська операція Збройних Сил України продемонструвала слабкість російського режиму і байдужість Москви до долі людей у регіонах. Усе більше росіян починають розуміти, що це не якась військова операція, а повноцінна війна.

Заступник директора Асоціації енергетичних та природних ресурсів України Андрій Закревський назвав ціни на бензин у Росії засобом підкупу виборців: росіянам казали, що ось, що б не сталося, паливо коштує однаково, для цього витрачалися величезні дотаційні суми, але зараз, після українських ударів по НПЗ, зберегти колишній рівень цін вже практично неможливо.

У блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Дмитро Левусь згадав, що у 2021 році Кримська платформа була створена для того, щоб тема Криму не зникала з міжнародного порядку денного. Натомість зараз питання Криму тісно пов'язане зі встановленням миру: де російська агресія починалася, там вона має завершитися.

Прессекретарка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна запевнила, що білоруси не воюватимуть проти українців. Путін і Лукашенко розуміють, що, примушуючи білоруську армію до участі у війні, вони ризикують отримати на полі бою чинник дестабілізації: солдати в будь-який момент здатні перестати виконувати накази.

Політологиня Аліна Гриценко припустила, що Індія може бути посередником у перемовинах за деякими пунктами формули миру Президента Зеленського: наприклад, щодо повернення викрадених Росією українських дітей, бо ця тема викликає співчуття з боку прем'єра Нарендри Моді. Цілком ймовірно, що певна кулуарна дипломатія вже відбувається. Проте повноцінним посередником Індія не стане, вважає гостя.

Директору Центру близькосхідних досліджень Ігорю Семиволосу, за його словами, цікаво, чи повісила вже влада у Тегерані на крані іранського парламентаря, який прямо сказав, що Іран постачає Росії балістичні ракети. «У них не прийнято говорити правду», - відзначив Семиволос.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
368
Теги:
Читайте також
09.09.2024 11:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
129
08.09.2024 11:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
91
07.09.2024 11:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду