Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня 2024 року

13 Вересня 2024
274
13 Вересня 2024
08:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня 2024 року

274
Саміт Кримської платформи, президентські дебати у США, «червоні лінії» Путіна, взаємини Росії та Ірану.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко висловив думку, що росіяни на Покровському напрямку потрапили у пастку власних амбіцій, а їхні наступальні дії підпорядковані не військовому розрахунку, а політичному.

Політичний коментатор Дмитро Левусь не побачив під час президентських дебатів у Сполучених Штатах прориву з боку жодного із кандидатів: всі залишилися на своїх позиціях, ніхто не був більш переконливим, суспільство кристалізувалося навколо своїх фаворитів. Колосальної зміни поглядів, зокрема щодо України, очікувати не варто, вважає Левусь.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков вирішив, що після подій у Курській області весь світ побачив, що декларовані Путіним «червоні лінії» не існують, а кремлівський диктатор не здатен піти на ядерну ескалацію, бо це для нього смертельна загроза. Так само він, мовляв, боїться проводити нову хвилю мобілізації.

Заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов констатував провал окупантського «курортного сезону»: ніхто з туристів не повівся на рекламу.

За словами експертки з питань зовнішньої політики Наталії Плаксієнко-Бутирської, китайсько-бразильський спільний «мирний план» насправді не про мир і не про Україну: його ініціатори просто хочуть уникнути потрапляння під вторинні санкції і не хочуть втрачати ринки у незручних з політичної та економічної точки зору регіонах.

У блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Ігор Попов назвав отримання дозволу на удари західною зброєю вглиб території Росії головним пріоритетом Володимира Зеленського в останні місяці. Зараз ця кампанія нарешті близька до успіху, зазначив Попов.

Політичний коментатор Володимир Фесенко наголосив на важливості саміту Кримської платформи: ми маємо нагадувати про те, що Україна не збирається відмовлятися від Криму і розглядає його як невід'ємну складову своєї території. Якщо до повномасштабного вторгнення Кримська платформа сприймалася як щось суто теоретичне, то зараз про звільнення півострова йдеться в цілком реальній площині.

Політичний коментатор Тарас Загородній висловив розчарування тим, що адміністрація президента США не зацікавлена у дестабілізації Росії та не робить нічого, щоб пришвидшити перемогу України. Експерт скептично оцінив слова Камали Гарріс про те, що за президентства Трампа Путін був би вже у Києві: насправді в часи перебування Трампа в Білому домі кремлівський диктатор не наважувався на вторгнення, бо Трамп ухвалював доволі жорсткі рішення у сфері геополітики.

Російський журналіст Руслан Сулейманов закликав не сприймати відносини Росії та Ірану як злагоджений союз: між двома країнами чимало протиріч та суперечок, і вони не завжди підтримують одна одну. Наприклад, Росія не хоче сваритися з ОАЕ, тому стає на їхній бік у територіальній суперечці з Іраном, через що Тегеран навіть викликав російського посла.    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
274
Теги:
Читайте також
09.09.2024 11:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
129
08.09.2024 11:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
91
07.09.2024 11:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
195
06.09.2024 10:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду