Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 вересня 2024 року

12 Вересня 2024
310
12 Вересня 2024
10:00

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 вересня 2024 року

310
Курська операція, атака дронів на Москву, перевірка Росією НАТО на єдність, «мироточення» перед самітами, план перемоги на розгляд Вашингтона.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» речник Української добровольчої армії Сергій Братчук сказав, що Москва після нічної атаки дронів, через яку зокрема закривали московські аеропорти, може передати привіт українському тимчасово окупованому Криму, куди стягнули усі російські засоби ППО, щоб «ловити камені з неба».

Директор Інституту стратегічних досліджень і безпеки Павло Лисянський поскаржився на відсутність реакції міжнародної спільноти щодо проведення окупантами у Криму регіональних виборів.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко звернув увагу, що росіяни почали економити ракети С-300 та С-400, які раніше використовували як балістичні. З огляду на розвиток українського виробництва зброї вони не знають, які засоби ураження їм потрібно буде перехоплювати у майбутньому, припустив гість.

Латвійський депутат Айнарс Латковскіс назвав потрапляння російських ударних дронів на територію країн Східної Європи перевіркою НАТО на єдність. А ще нібито спробою змусити членів Альянсу тиснути на Україну, щоб припинити бойові дії.

За словами грузинського опозиційного політика Дмитра Шашкіна, владу в Грузії узурпувала проросійська сила, антиєвропейське обличчя якої тепер видно всім. А Міхеїл Саакашвілі перебуває в заручниках у Путіна.

У блоці «1+1» медіа політичний коментатор Дмитро Левусь вкотре констатував, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан не має жодних реальних інструментів для встановлення миру в Україні і не бажає цього робити, адже зорієнтований лише на допомогу Росії.

Політичний коментатор Олег Лісний поділився спостереженням: час від часу, особливо перед організованими Україною самітами, відбувається «мироточення», коли всі навколо починають складати якісь мирні плани, і з ними потрібно вставати в чергу. Але дуже сумнівно, що хтось з авторів цих планів здатен реально вплинути на Путіна, вважає Лісний.

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Мережко висловив думку, що канцлер Німеччини Олаф Шольц почав говорити про мирні ініціативи на тлі поразки його партії на регіональних виборах, де перемогу здобули ультраправі сили.

Політичний коментатор Володимир Фесенко закликав не очікувати якихось зрушень одразу після того, як Володимир Зеленський представить Джо Байдену та кандидатам у президенти США свій план перемоги України: ця адміністрація в принципі не здатна на негайну реакцію, усе відбувається надто поступово. План є спробою України проявити наступальну стратегію та грати на контрходах, позаяк нещодавно з'явилася інформація, що Білий дім все ж має якийсь документ зі стратегією щодо війни Росії проти України. Його існування було вимогою ухвалення у Конгресі фінансування на 61 мільярд доларів. Ми не хочемо пасивно чекати якихось пропозицій, тому мусимо запропонувати власну стратегію, переконаний Фесенко.

Політичний коментатор Тарас Загородній перелічив політичні наслідки Курської операції Збройних Сил: рейтинг Путіна відчутно просів, у російському суспільстві почали з'являтися сумніви щодо здатності Росії перемогти у війні, це був великий удар по іміджу Росії і демонстрація того, наскільки це трухлява держава. Китайці та американці не могли навіть уявити, що українські війська здатні захопити російську територію, додав Загородній.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
310
Теги:
Читайте також
09.09.2024 11:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
129
08.09.2024 11:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
91
07.09.2024 11:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
195
06.09.2024 10:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
191
05.09.2024 11:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
158
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду