Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня 2024 року

11 Вересня 2024
256
11 Вересня 2024
10:06

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня 2024 року

256
Курська операція, «шахеди» над Білоруссю, іранські ракети для Росії, суперечливий песимізм французів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Дмитро Левусь поскаржився, що одна справа, коли західні партнери не збивають дрони та ракети над територією України, адже це справді дискусійне питання. Інша справа — коли вони не збивають засоби ураження над власною територією, хоча це стосується їхнього безпосереднього обов'язку захищати власних громадян, і для цього не потрібно консультуватися з НАТО.

Пілот-випробувач Олександр Лиходід заявив про бум безпілотної авіації в України і спрогнозував, що до завершення війни Україна посідатиме перше місце у світі за розвитком безпілотників у війську.

Екскомандир взводу батальйону «Айдар» Євген Дикий назвав Курську операцію найбільшим військовим успіхом України після осені 2022 року, коли вдалося звільнити Харківщину. Причина в тому, що це лише друге перехоплення ініціативи у ворога. Перед початком дій у Курській області західні медіа було неможливо читати, нагадав Дикий, бо вони нас вже поховали, оплакали і дійшли висновку, що неможливо протистояти Росії військовим шляхом, а треба домовлятися на путінських умовах. Зараз нічого такого не спостерігається, зауважив гість.

За словами адвоката Євгена Смирнова, Кремль прагне «не допускати війну у життя росіян», тому навіть із Курської області на споживачів йдуть тільки позитивні новини. Державі з політичної точки зору невигідно оголошувати нову мобілізацію, вважає Смирнов.

Політологиня Аліна Гриценко назвала військово-технічне співробітництво Ірану з Росією «тим, до чого ми мали готуватися вже давно». На жаль, покарати Іран за передачу Росії ракет практично неможливо: вони і так вже давно під санкціями і вдало до них адаптувалися, а нові інструменти покарання відсутні, наголосила гостя.

Білоруський політичний діяч Франак Вячорка повідомив, що через потрапляння російських дронів до білоруського повітряного простору Лукашенку «доводиться викручуватися», бо він себе називає президентом, який «дає народу мирне небо», а зараз у цьому небі вибухають дрони.

Заступник керівника Об'єднаного кабінету Білорусі Павло Латушко своєю чергою переконував, що Лукашенко дуже незадоволений використанням Росією повітряного простору Білорусі для дронових атак. Мовляв, «Володю, ми так не домовлялися!» 

У блоці каналу «Інтер» економіст Олег Пендзин не погодився з оцінкою французьких колег з LeMonde, які заявили, що Росія здатна воювати ще п’ять-шість років: для подальшого розвитку економіки там надто великий дефіцит матеріальних та людських ресурсів, а багато країн, які дозволяли Кремлю обходити санкції, почали позбуватися контрактів з Росією, бо бояться потрапити під вторинні обмеження, відзначив Пендзин.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк озвучив неприємні тенденції, притаманні зараз, на його думку, західному суспільству: слабкість політичних еліт, неготовність ухвалювати юридично виправдані жорсткі рішення, незрозуміла залежність від страху Росії, небажання покласти край міфам, деякі з яких створені навіть не російською пропагандою, а самими ж західними державами.       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
256
Теги:
Читайте також
09.09.2024 11:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
129
08.09.2024 11:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
91
07.09.2024 11:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
195
06.09.2024 10:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
191
05.09.2024 11:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
158
04.09.2024 15:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
107
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду