Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 серпня 2024 року

31 Серпня 2024
281
31 Серпня 2024
08:28

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 серпня 2024 року

281
Уроки Іловайська, ситуація на Покровському напрямку, Курська операція, засідання Ради Україна – НАТО.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов відзначив, що Покровський напрямок для наших захисників — «один із найпроблемніших». На думку Снєгирьова, місцеві військово-цивільні адміністрації мусять зосередитися на підготовці Покровська та Мирнограда до активних бойових дій, щоб не дозволити окупантам реалізувати їхній стратегічний план,  зокрема вихід на адміністративні кордони Донецької області. Дмитро Снєгирьов також позитивно оцінив вплив Курської операції, яка завадила ворогу перекинути оперативні резерви на найбільш проблемні ділянки фронту.    

Політичний коментатор Дмитро Левусь висловив сподівання, що підсумком екстреного засідання Ради Україна-НАТО, яке відбулося 28 серпня, стане зокрема підсилення української системи ППО. На запитання, чому китайсько-бразильський «мирний план» не підходить Україні, Левусь відповів, що в ньому йдеться про визнання Україною реалій, які склалися, тоді яка українська Формула миру — це план справедливого закінчення війни.    

У блоці каналу «FreeДом» про Курську операцію і бої на Покровському напрямку говорили керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко та речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук

На думку директора Агентства реформування сектору безпеки Віктора Ягуна, західні партнери бояться ескалації та хочуть руками України тримати Росію подалі від своїх кордонів. Так вони, мовляв, намагаються виграти час для посилення охорони державного кордону, розгортання повітряної оборони і тому подібне. «Тоді увійдіть й у наше становище, не можете воювати, то дайте нам, чим воювати», — зауважив Ягун. Водночас під час засідання Ради Україна – НАТО партнери України продемонстрували адекватне сприйняття ситуації, зазначив гість, і готовність допомагати, насамперед у захисті українського неба. 

За словами військового оглядача Дениса Поповича, Україна винесла урок з Іловайської трагедії, коли рівно десять років росіяни, попри домовленості щодо «зеленого коридору», підло розстріляли українських військових. Відсіч повномасштабному вторгненню Росії дала якісно зовсім інша українська армія. Однак уроки має винести не лише Україна, наголосив Попович. Важливо усвідомлювати, що, по-перше, угоди з Росією нічого не варті, по-друге, до будь-яких угод необхідні тверді гарантії.

Докторка філософії з політології Аліна Гриценко, коментуючи підсумки візиту до України прем‘єр-міністра Нарендри Моді, відзначила, що прем’єри Індії до України раніше не приїздили, лише президенти, але президент в Індії — фігура номінальна, тому цей візит справді можна назвати історичним. Тим більше з огляду на масштаб особистості Нарендри Моді. На думку гості, Україні слід перезапустити двосторонні взаємини з Індією, міцний фундамент яких у майбутньому слугуватиме основою для побудови відносин і з іншими країнами. У нас «багатовекторність» сприймається як лайливе слово, додала Аліна Гриценко, тоді як багатовекторність Індії дозволяє Моді балансувати і спілкуватися з різними полюсами.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
281
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду