Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 серпня 2024 року

29 Серпня 2024
191
29 Серпня 2024
06:20

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 серпня 2024 року

191
Форум «Україна 2024», Курська операція, новий дрон-ракета «Паляниця», затримання Павла Дурова.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»

У блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Олег Лісний висловив розчарування, що заяви з Білого дому про підтримку переважно залишаються просто словами — а словами не можна збивати дрони та ракети.

Заступник директора Асоціації енергетичних та природних ресурсів України Андрій Закревський заявив, що нафтопереробна галузь у європейській частині Росії стагнує і навіть поступово вмирає внаслідок ударів українських безпілотників. Особливо болючим для окупантів було влучання в Омський завод, зазначив Закревський, який здатен випускати 50 продуктів з нафти і є таким собі острівцем імпортозаміщення.

Політичний коментатор Ігор Попов припустив, що Індія цілком може підписати комюніке першого Саміту миру після того, як на другий саміт запросять Росію. Адже до тексту в індійської сторони зауважень не було, проте вони вимагали долучити Росію до процесу.

Політичний коментатор Ігор Петренко назвав Курську операцію серйозним ударом по репутації Путіна, адже той показав, що не здатний убезпечити своїх громадян.

Значну частину етеру зайняла пряма трансляція Форуму «Україна 2024. Незалежність» за участю вищого політичного керівництва держави, зокрема пресконференція президента Володимира Зеленського. 

Після трансляції політична коментаторка Олеся Яхно пояснила необхідність проведення такого заходу: форум «мав актуалізувати та показати присутність різних представників влади, показати їхні зусилля, спільне бачення ситуації, коли Україна у війні, це важливо з точки зору як внутрішньої комунікації, так і для зовнішньої аудиторії, є артикулюванням ситуації та завдань, а також методів їхнього вирішення».

У блоці «1+1» політичний коментатор Ігор Чаленко висловив думку, що диктатор Білорусі Олександр Лукашенко прекрасно розуміє: якщо він влаштує якийсь «заміс» на північному кордоні України за вказівкою Путіна, то в першу чергу сам і постраждає.

Колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун прокоментував затримання у Франції засновника Telegram Павла Дурова. Найімовірніше, в Азербайджані Дуров отримав від російської влади таку «пропозицію», що вирішив — йому безпечніше у французькому СІЗО, ніж десь на екзотичних островах, але з газом «Новачок».

Авіаційний експерт Богдан Долінце погодився, що новий дрон-ракета «Паляниця» має низку характеристик, здатних реально вплинути на хід бойових дій. Але для компанії-розробника існує виклик щодо масштабування виробництва: таких дронів треба тисячі штук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
191
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду