Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 серпня 2024 року

28 Серпня 2024
252
28 Серпня 2024
09:28

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 серпня 2024 року

252
Масована ворожа повітряна атака, конфлікт Орбана і Борреля, Ізраїль проти «Хезболли» та ХАМАСу.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»

У блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Олег Постернак нагадав, що турне угорського прем’єра Віктора Орбана до Києва, Москви та Пекіна багато хто у Євросоюзі сприйняв як порушення Лісабонської угоди, яка забороняє країні, що головує в Раді ЄС, вести перемовини без погодження з іншими країнами та верховним представником. Зараз лінія конфлікту між Орбаном та Жозепом Боррелем досягла найвищої точки, вважає гість. 

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер розповів про превентивну атаку Ізраїлю на позиції «Хезболли»: для цього армія країни використала 100 літаків, які знищили 6,5 тисяч ракет та пускових установок, готових завдати удару по Ізраїлю. «Хезболла» в якийсь момент «очухалася» та почала запуски, додав Цві Зільбер, але влучити у військові бази чи досягти центру Ізраїлю їм не вдалося.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук оприлюднив статистику щодо експорту агропродукції від початку дії «зернового коридору»: загалом Україні вдалося відвантажити 43,5 мільйона тонн зернових.

Російський журналіст Ігор Яковенко назвав помилкою сприймати «російський путінський рейх» як продовжувача радянського. За радянських часів настільки агресивно не прищеплювали ненависть навіть найменшим дітям: піонерів не вчили розганяти мітинги, до них у школи не приходили зеки, в них не було спецназівських уроків, загалом не було такої оскаженілості й кровожерливості. Путіна не влаштовує нинішня Росія, він не хоче, щоб люди займались чимось звичайним і мирним, він хоче створити нову еліту із вбивць та ґвалтівників, наголосив Яковенко.

Військовий аналітик Іван Ступак порівняв ситуацію зі забороною Україні бити західною зброєю вглиб Росії з боксерським поєдинком: Захід дав нам боксерські рукавички, але наказав лише тримати удар. Однак за таких обставин ми рано чи пізно пропускаємо удари, а зупинити наступ і відбити його можливо тільки після знищення російських військових та квазівійськових (тих, що обслуговують ВПК) об'єктів.

У блоці каналу «Інтер» ізраїльський журналіст Еміль Шлеймович пояснив ситуацію щодо «Філадельфійського коридору» — вузької смуги землі між Єгиптом і Сектором Газа, яка використовувалася для контролю над переміщенням людей і товарів між Газою та Єгиптом, а також для боротьби з контрабандою зброї через підземні тунелі. Усім було відомо, що там нескінченним потоком йде контрабанда, але єгиптяни не здатні це припинити, тому Ізраїль хоче залишити там свою армію. Питання лише в тому, чому заради цього готові жертвувати перемовинами, і чому цей коридор знадобився лише зараз, а не з самого початку війни. 

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, коментуючи наймасованішу  ворожу повітряну атаку 26 серпня, вказав на відсутність у партнерів волі дати дозвіл знищувати засоби ураження до того, як вони опиняться в українському небі. На думку пана Подоляка, все очевидно: є країна-агресор, яка атакує цивільне населення з явною геноцидною складовою, у відповідь на що партнери повинні наростити передачу Україні систем ППО, збивати ракети та дрони на запит української влади в українському небі силами західних партнерів та покласти край обходу санкцій, щоб не допустити потрапляння західних компонентів у російські ракети і дрони. Замість цього видання «Більд» пише, що Путін хоче довести Україну до повного блекауту. «То ви що, хочете спостерігати? — поставив західним партнерам риторичне запитання Подоляк. — Побачити експеримент над країною у XXI столітті?»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
252
Теги:
Читайте також
26.08.2024 10:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
230
26.08.2024 08:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
306
24.08.2024 18:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
362
22.08.2024 21:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
75
22.08.2024 19:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду