Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня 2024 року

26 Серпня 2024
306
26 Серпня 2024
08:00

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
306
Економічні та аграрні успіхи України й візит прем’єр-міністра Індії в Україну.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1». 

У ранковому блоці «FreeДом» голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав, що є сотні тисяч кримців, які не зрадили Україну й чекають на визволення. Він коментував заяву очільника Головного управління розвідки України Кирила Буданова, що Україні відвоювати Крим буде легше, ніж території на Донеччині та Луганщині. 

У святковому ефірі Ольга Трофімцева, в.о. міністра аграрної політики та продовольства (2019 рік), розповіла, що завдяки відкриттю морських шляхів, Україна змогла повернутись на довоєнні експортні показники. 

Народна депутатка від партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук коментувала економічні питання. Вона сказала, що українська економіка адаптувалась за роки війни. У тому числі в Україні відкриваються нові підприємства.

Про права людини і їхнє порушення на тимчасово окупованих територіях України говорили в етері з Павлом Лисянським. Директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки говорить, що на тимчасово окупованих територіях росіяни відмовляють в похованні, якщо в загиблого не було паспорта Росії. Родини також не отримують соціальні ліки, якщо в родині хтось не має російського паспорта. 

Не обійшлось цієї доби й без повторів. Зауважимо, часто в марафоні «FreeДом» повторюють не лише включення експертів та експерток, а й новинні блоки. Інколи в ефір видають ввімкнення, які показували буквально кількома годинами раніше, інколи — блоки, які авдиторія могла бачити у попередні дні. Так, скажімо, 24 серпня Ольга Трофимцева і Євгенія Кравчук вмикались в етер орієнтовно о 8:40 та 9:25 відповідно. Повторили їхні коментарі менше ніж через 7 годин — авдиторія знову почула цих спікерок між 16:30 і 17:30. 

Також цього дня обговорювали припущення щодо участі прем'єр-міністра Індії в переговорах щодо імплементації окремих пунктів української Формули миру. Наприклад, посередництво щодо військовополонених та повернення додому українських дітей, депортованих у Росію. Тему коментувала головна консультантка Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко


Блогер Денис Казанський розповідав про ситуацію на окупованих Росією територіях: закриваються шахти, мобілізованих не відпускають.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
306
Теги:
Читайте також
26.08.2024 10:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
230
24.08.2024 18:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
362
22.08.2024 21:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
75
22.08.2024 19:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду