Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2024 року

20 Серпня 2024
20
20 Серпня 2024
20:31

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2024 року

20
Ріст цін на нафтопродукти в Росії та ситуація на прикордонні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер».

У блоці «FreeДом» Валерій Карбалевич, білоруський політолог, нагадав українській авдиторії іномовника, що d Білорусі людей, які, читають незалежні медіа, можуть засудити. Також він заявив,  що людей, які приходять в лікарню, можуть змусити дати на огляд телефон, аби перевірити? чи не є вони інакодумцями для тамтешньої влади.

Максим Гардус, комунікаційний менеджер «Razom we stand», коментував підвищення цін на бензин в Росії. 

Володимир Хандогін, Микола Полозов, Ольга Курносова, Андрій Длигач, Іван Ус, Дмитро Снєгиров, Євген Смирнов та інші спікери були коментаторами попередньої доби і їхні включення показали в етері також 19 серпня. Про те, що це був повтор, авдиторію сповістили відповідною плашкою на видному місці. Зауважимо, що є тендеція до збільшення кількості повторів в марафоні «FreeДом».

Воєнні дії на Харківському напрямку, а саме спроби окупаційних російських військ наступати  в районі Липців, в етері цієї доби інтерівці обговорювали із Юрієм Федоренком, командиром батальйону ударних безпілотників 92 бригади «Ахіллес» (депутатом міськради Києва від партії «Слуга народу»). Він сказав, що з початку літа противник із систем реактивного вогню обстріляв Суми більше ніж 2 тисячі разів, і запустив більше 250 авіаційних бомб. Тому ця ділянка кордону лишалась небезпечною – такою, де росіяни могли відкрити ще один фронт. 

Український економіст Олександр Савченко коментував пошкодження нафтобаз на території Росії. Ціни на бензин, солярку та інші продукти нафтоперероблювання у Росії ростуть – щотижня на пів рубля чи рубль. Це тенденція зберігатиметься, вважає експерт. А дефіцит невдовзі відчує не тільки військово-промисловий комплекс, а й сільське господарство. 

У блоці  «Інтера» курську операцію Збройних сил України і її вплив на хід війни обговорювали з політологом Дмитром Левусем.  Обговорювали з цим експертом і візит Путіна в Азербайджан. Інтерес диктатора був не лише у транспортуванні азербайджанського газу, а й у пошуку важелів впливу, оскільки вплив Росії в Азербайджані падає.


Перекидання молодих строковиків армії Росії на фронт обговорювали в етері із російським опозиційним політиком Геннадієм Гудковим. Він вважає, що остання мобілізація мала негативний вплив на ставлення росіян до влади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду