Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2024 року

22 Серпня 2024
185
22 Серпня 2024
19:47

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
185
Блокування ресурсів у Росії та відновлення енергетичної системи України.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1».

У блоці «FreeДом» з росіянином Іллею Давлятчиним, автором Telegram-каналу «Можем объяснить» та  регулярним гостем марафону, обговорювали вдалі (і не дуже) спроби російської влади закрити доступ до інтернет-ресурсів. Він сказав, що Роскомнадзор намагається обмежити доступ користувачів до Youtube-каналів, блокує VPN-сервіс. Попри це частина росіян, як стверджує гість, шукає способи користуватись інтернет-ресурсами. 

Ігор Бураковський, голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій, коментував політику Китаю, який хоче залишатися впливовим гравцем на міжнародній арені. За його словами, чимало китайських банків відмовляються працювати з Росією й обмежують здійснення транзакцій. Проте є й ті, хто робить націнку та все ж проводять платежі. 

Сакен Аймурзаєв провів велике записане інтерв'ю з олімпійською чемпіонкою зі спортивної гімнастики Стеллою Захаровою. Обговорювали успіхи української команди на цьогорічних змаганнях, які відбулись у Парижі. Вона сказала, що виїзд української молоді за кордон, у тому числі спортсменів і спортсменок, може суттєво вплинути на представлення України у змаганнях наступного разу. У своєму інтерв'ю вона розповіла, що серед членів журі змагань були росіяни. Та наголосила, що їх обирає міжнародна комісія й Україна не може на це вплинути. 

Напруження ситуації на кордоні України з Білоруссю коментував Олександр Леонов, виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента». Він вважає, що Олександрові Лукашенкові може не подобатись перекидання його військ ближче до кордону, оскільки він розуміє, що Білорусь є співучасницею війни проти України, а отже теж отримує санкції. 

Показали цієї доби велике записане інтерв’ю з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем. Він розповідав про роботу у ПАРЄ – вона стосується у тому числі, але не виключно, документів, які регулюють права військовополонених. Інтерв’ю тривало близько години.

У блоці «1+1» стан української енергетичної системи коментував Геннадій Рябцев, директор спеціальних проєктів Науково-Технічного центру "Психея". Він нагадав, що через удари Росії Україна втратила 9 гігаватів потужностей. До прикладу, в зимові місяці Україна щогодини використовує щонайменше 18 гігаватів. 


Говорили у блоці «1+1» і про заяви білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Днями він знову сказав, що рано чи пізно піде з посту (якщо народ попросить і буде достойний наступник), а білоруси мають до цього звикати. Онлайн-гостем марафону команда медійників запросила білоруського громадського діяча, організатора «Білого легіону» Серія Бульбу. Він назвав Лукашенка кокеткою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
185
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду