Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2024 року

20 Серпня 2024
189
20 Серпня 2024
15:19

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2024 року

189
Бої на Покровському напрямку, операція в Курській області, успіх «зернових коридорів», вже не «країна-бензоколонка».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом»

У блоці каналу «FreeДом» військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов озвучив економічну та політичну причини пріоритетності Покровського напрямку для російських загарбників. У Покровському районі є поклади коксівного вугілля, необхідного українській металургії. Політична складова — це омріяний Кремлем вихід на адміністративні кордони Донецької області, який пересічному росіянину хочуть подати як успіх так званої «спеціальної військової операції».

Колишня виконувачка обов’язків міністерки аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева розповіла, що зараз найбільшими покупцями українського зерна лишаються Китай, Індонезія та Туреччина. Крім того, українське зерно розподіляється через гуманітарні програми Всесвітньої продовольчої програми ООН. Наміри Росії відібрати українські експортні ринки, а також позиціонувати себе як гуманітарну державу, яка допомагає біднішим країнам, зазнали невдачі, сказала Трофімцева. 

За словами експерта з безпеки Івана Варченка, на Курський напрямок росіяни підтягують уже не лише строковиків, а навіть військово-космічні сили. Попри заяви, що у Росії вистачає сил і засобів для будь-яких операцій, це свідчення того, що в них великі проблеми з особовим складом, зауважив Варченко. Водночас радикальних проблем із боєприпасами та артилерійським озброєнням ворог не відчуває, додав гість.

Російський політолог Аббас Галлямов висловив думку, що для Путіна захопити Донбас значно важливіше, ніж утримати Курськ, адже «для справжнього фанатика те, що він збирається захопити, набагато важливіше за те, що він уже має». Путін прагне злету своїх рейтингів, як це сталося після захоплення Криму в 2014 році, вважає Галлямов. Водночас, на думку гостя, якщо кордон з Україною виявився дірявим, то можна лише уявити, що діється на інших кордонах Росії. Тому розмови про те, що Україні слід погодитися на припинення війни на умовах Путіна — «неадекватні», резюмував Галлямов.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» президент громадської організації «Українська асоціація зовнішньої політики» Володимир Хандогій, коментуючи реакцію на події в Курській області «союзників» Росії, звернув увагу на стриманість Китаю, який закликав до деескалації обидві сторони. Індія також не засудила Україну, а назвала цю ситуацію інцидентом і закликала своїх громадян терміново залишити зону конфлікту. 

Заступник директора Асоціації енергетичних і природних ресурсів України Андрій Закревський констатував, що удари по російських НПЗ виявилися дуже ефективними. За словами Закревського, Росія вже не може виробляти високооктанове та авіаційне паливо, тобто перестала бути країною-бензоколонкою, якою вважалася довгі роки. 

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко дійшов висновку, що операція Сил оборони України в Курській області не спричинила сплеску патріотизму в росіян. «Так званої вітчизняної війни в Росії немає і не буде, — впевнений Коваленко. — Росіяни не готові воювати навіть за Курськ, не кажучи вже про Суджу».  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
189
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду