Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2024 року

19 Серпня 2024
236
19 Серпня 2024
11:24

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2024 року

236
Операція в Курській області, «провокаційна» політика Угорщини, передумови революції в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» керівник Центру внутрішньополітичних досліджень НІСД В’ячеслав Потапенко пояснив, навіщо в Курській області створено військову комендатуру: «З початку операції в Курській області минув час і в населених пунктах виникли проблеми, пов’язані із забезпеченням життя мирних жителів. Також мирним жителям на цій території потрібно гарантувати безпеку». Україна не лише має право захищатися, але й мусить дотримуватися всіх міжнародних конвенцій і вимог міжнародного гуманітарного права, наголосив Потапенко. 

Експерт Центру міжнародних досліджень Одеського національного університету імені Мечникова Денис Кузьмін відзначив, що Угорщина будує свою політику в Євросоюзі на провокаціях, виторговуючи собі таким чином преференції. Але якщо Угорщина видаватиме росіянам і білорусам шенгенські візи в обхід закону, до неї застосують санкції. А без виплат із загальноєвропейського бюджету угорська економіка існувати не зможе, переконаний гість.

Голова Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослав Божко висловив думку, що операція ЗСУ в Курській області послабила позицію Росії на ймовірних перемовинах. Росія раптом перестала заявляти про нібито готовність до переговорів, вочевидь, відчуваючи слабкість своєї переговорної позиції. З часом вона зрозуміє, що зробила тільки гірше, спрогнозував Божко.

У блоці каналу «1+1» російська політична аналітикиня Ольга Курносова припустила, що оголошення Путіним чергової хвилі мобілізації вкупі з гальмуванням Youtube для російських споживачів може спричинити революцію в Росії. 

Директор Агентства реформування сектору безпеки Віктор Ягун прокоментував вирок громадянці США та Росії Ксенії Кареліній, яка за переказ у 52 долари зі свого рахунку в американському банку до українського фонду Razom for Ukraine отримала 12 років колонії. «Путін починає збирати новий обмінний фонд», — констатував Ягун, додавши, що особисто його «дивують іноземці, які навіщось приїжджають до Росії».  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
236
Теги:
Читайте також
12.08.2024 11:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду