Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2024 року

18 Серпня 2024
137
18 Серпня 2024
10:25

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2024 року

137
Операція в Курській області, переляк Лукашенка, провал імпортозаміщення в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин констатував, що обіцяне росіянам Кремлем імпортозаміщення провалилося. Зокрема через санкції нічим замінити зношені літаки іноземних виробників, а ті, які виготовлялися за часів Радянського Союзу? — «це кам’яний вік». До 2030 року весь той парк, який сьогодні ще літає, вже не літатиме, спрогнозував Пендзин. 

На думку дипломата Олександра Левченка, завдання в Курській області полягає не в тому, щоб анексувати територію, а в тому, щоб змусити Путіна сісти за стіл переговорів і «нарешті ухвалити вольове рішення вивести свої війська з України». Гість також відзначив, що, попри звинувачення з боку Кремля буцімто «Київ виконує всі вказівки Вашингтона», насправді на початку Курської операції Вашингтон не був у курсі щодо неї. «Не впевнений, що ми все розповідаємо нашим союзникам задля запобігання витокам інформації», — додав Левченко.

Голова фонду «Русь сидяча» Ольга Романова розповіла, що подивилася відеозвернення строковиків, які потрапили в полон у Курській області, і її вразив «соціальний зріз». Мовляв, там чимало колишніх громадян центральноазійських держав, які, отримавши російське громадянство, майже одразу ж були призвані в армію. Тобто їх, як і «зеків», нікому не шкода, зауважила Романова. На її думку, це означає, що Путін уже дуже сильно «пошкрябав по засіках» свого мобілізаційного ресурсу.

У блоці каналу «FreeДом» радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка повідомив, що Лукашенка, як і його спецслужби, дуже налякала Курська операція Збройних сил України: «Вони п’ять днів міркували, як реагувати на Курськ. Вони все ще в шоці й здивовані успіхом української армії. Вони бояться, що таке ж може статися і в Білорусі». За словами Вячорки, саме тому лукашенківський міністр оборони Хренін, намагаючись синхронізувати свої меседжі з Кремлем, заявив про високу ймовірність збройних провокацій з боку України. 

На думку російського військового експерта Яна Матвєєва, після активного просування Збройних сил України в Курській області настав момент переходу операції в другу стадію — коли вперед просуваються вже не тільки маленькі розвідгрупи на броньовиках, але й великі маси піхоти і бронетехніка. Унаслідок знищення одного з трьох мостів через річку Сейм російські війська між річкою і кордоном ризикують опинитися в оточенні й будуть відрізані річкою від решти російської території, припустив Матвєєв.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
137
Теги:
Читайте також
12.08.2024 11:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
11.08.2024 16:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду