Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2024 року

17 Серпня 2024
70
17 Серпня 2024
09:49

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2024 року

70
Операція в Курській області, проблеми грузинської опозиції, «менеджерський хаос» Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» грузинський політолог Гела Васадзе визначив чинники, яких не вистачало та не вистачає протестам у Грузії для того, щоб у державі відбулися зміни. Це, зокрема, нормальна опозиція — лідери, які думають не тільки про те, як набрати 2% голосів та отримати державне фінансування.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що у Криму пильно стежать за Курською операцією та навіть сподіваються, що це певна передмова наступу на півострів. Водночас у пропагандистів та колаборантів спостерігаються ознаки істерики та паніки.

Директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик прокоментував якість північнокорейських снарядів та ракет, які отримує Росія: вони часто вибухають у стволах, їх доводиться модифікувати, щоб довести до бойового стану, тому що це неліквід, який КНДР не змогла реалізувати у 80-ті роки минулого століття.

Російський опозиціонер Ігор Яковенко побачив у діях Путіна щодо Курської області менеджерський хаос на межі з ідіотизмом: навіщось треба було оголосити контртерористичну операцію, через яку генерали нічим не керують, натомість все в руках ФСБ, але й там незрозуміло, хто головний.

Політичний коментатор Олег Саакян відзначив, що Сполучені Штати дистанціювалися від бойових дій у Курській області, вони всіляко підкреслюють, що не є учасником цієї війни. Європа реагує на операцію яскравіше, ніж США, а от «друзі Путіна» взагалі практично не відреагували. Окрім, хіба що, Китаю, позиція якого фактично принизлива для Кремля, бо для Пекіна нічого не змінилося, тобто не важливо, чи Росія бомбардує Україну, чи Україна захоплює територію Росії.

У блоці каналу «FreeДом» редактор української служби Atlantic Council Пітер Дікінсон розповів, що, хоча британський уряд при владі лише кілька тижнів, але вже видно, що його зовнішньополітичним пріоритетом є підтримка України.

Російський опозиційний політик Андрій Сидельников заявив, що Путіну не потрібно оголошувати нову мобілізацію, бо, згідно зі засекреченим пунктом старого указу, Кремль може використати ще 350-400 тисяч чоловіків.

Депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс озвучив суму військової допомоги від Литви для України — 650 мільйонів євро, що є дуже суттєвим для литовської економіки.

Американський політтехнолог Джейсон Смарт відзначив мовчання у Білому Домі щодо операції у Курській області: питання залишаються без відповідей або переадресовуються Україні. І це добре, адже зайвий шум міг би зіпсувати операцію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
70
Теги:
Читайте також
12.08.2024 11:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
11.08.2024 16:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
129
10.08.2024 16:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
77
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду