Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2024 року

16 Серпня 2024
257
16 Серпня 2024
10:19

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2024 року

257
Операція в Курській області, Ізраїль в очікуванні нападу, кокетування Лукашенка, привид мобілізації в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

У блоці каналу «FreeДом» військовий експерт Владислав Селезньов відзначив, що інтенсивність наступу росіян на Донбасі внаслідок перекидання сил ворога у Курську область знизилася на 10-15%.

Російський журналіст Олексій Левченко нагадав, що Путін завжди однаково реагує на кризові ситуації, починаючи ще з катастрофи підводного човна «Курськ» у 2000 році: він тягне паузу, чекає, щоб криза або сама вирішилася, або стала зрозумілішою, уникає комунікацій і намагається не брати на себе жодного негативу.

Військовий експерт з Ізраїлю Марк Бабот розповів, що очікування атаки з боку Ірану в країні перетворилося на мем, в Інтернеті чимало картинок зі скелетами, які «довго чекали, що там з нападом». Але, якщо говорити серйозно, то Ізраїль готовий до різноманітних сценаріїв і перебуває на останній передвоєнній, четвертій стадії протидії загрозі, розповів гість.

Експерт з питань національної безпеки Іван Варченко заявив, що Курська операції вже змінила хід війни, адже показала, що не існує ніякого «українського конфлікту», про який говорять псевдонейтральні країни, а є російсько-українська війна, яка зламала міфи у свідомості росіян про недоторканність їхньої країни і їхню захищеність.

У блоці ICTV/СТБ журналіст російського проєкту «Можемо пояснити» Ілля Давлятчин звернув увагу, що на федеральних російських каналах всіляко уникають слів «наступ» та «вторгнення», а апофеозом їхньої «журналістики» став виступ командира «Ахмата» про те, що ЗСУ не контролюють Суджу — хоча в цей момент кореспонденти ТСН знімали в місті репортаж.

Білоруський опозиціонер Павло Латушко прокоментував заяви диктатора Лукашенка про те, що білорусам нібито потрібно готуватися до іншого президента: їх не варто розглядати всерйоз, Лукашенко поводиться наче кокетка, наче дівчина, яка дуже хоче заміж — тобто любить, щоб його просили, і любить владу так сильно, що триматиметься за неї «посинілими пальцями».

Німецький політолог Андреас Умланд назвав Курську операцію «зміною парадигми війни, яка триває вже 10 років»: на його думку, в разі утримання території Курської області Україна здатна піти на майбутні переговори з позиції обміну «землі на землю», а не «землі на мир».

На думку представника російського проєкту «Йдіть лісом» Івана Чувіляєва, зараз ми спостерігаємо безпосередній доказ того, що в Росії буде проведено мобілізацію: до Курської області кидають строковиків, тобто історія про 300 тисяч тих, хто біжить підписувати контракти з Міноборони Росії, це брехня. Тим часом питання стоїть настільки гостро, що або Кремль оголошує мобілізацію, або має прибирати війська з України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
257
Теги:
Читайте також
12.08.2024 11:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
11.08.2024 16:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
129
10.08.2024 16:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
77
09.08.2024 15:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду