Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 серпня 2024 року

15 Серпня 2024
255
15 Серпня 2024
09:15

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 серпня 2024 року

255
Пожежа на ЗАЕС, операція в Курській області, підсумки Олімпійських Ігор у Парижі, блокування YouTube в Росії, реальність російських опозиціонерів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» завідувач відділом атомної енергетики Інституту проблем безпеки АЕС НАН Володимир Борисенко заспокоїв щодо пожежі на Запорізькій АЕС: ядерної загрози немає, бо в градирнях немає радіоактивних речовин. Кажуть, що там немає чому горіти з чорним димом, проте насправді всередині можуть бути пластикові конструкції. Однак, судячи з характеру пожежі, найімовірніше, росіяни туди щось підклали, припустив гість.

Російський політтехнолог Ростислав Мурзагулов назвав блокування роботи YouTube в Росії «черговим ідіотським рішенням» російської влади, яке не принесе їй жодних здобутків, натомість тільки погіршить медійну ситуацію. Для росіян YouTube був ледь не єдиною розвагою в ситуації, коли телебачення неможливо дивитися, тож зараз є негатив в бік влади. Тим часом від 5 до 15% населення з демократичними політичними поглядами вміють користуватися VPN і зможуть дивитися, що забажають, вважає Мурзагулов.

За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, російські війська перегрупувалися не лише для закриття Курського напрямку, але й для організації нових хвиль наступу на Донбасі: у росіян є дедлайн захоплення траси Покровськ-Костянтинівка — до кінця літа, але видно, що вони вже не встигають.

Голова Комісії атлетів НОК України Георгій Зантарая привітав Україну з 22 місцем у медальному заліку Олімпійських Ігор у Парижі: це доводить, що країна навіть за умов війни не зламалася, хоча у 2022 році не було жодних гарантій, що українці взагалі візьмуть участь в Олімпіаді.

Політичний коментатор Володимир Фесенко назвав «відірваними від реальності» російських опозиціонерів, які, ледве встигнувши вийти на волю зі в’язниці, почали вимагати послаблення антиросійських санкцій. Якщо зараз залишити лише персональні санкції проти кремлівської еліти, Путін відчуватиме себе переможцем, це не зупинить агресію, лише перемога України може надати російській опозиції шанс на якісь зміни.

У блоці «1+1» політичний коментатор Олег Лісний констатував, що Сполучені Штати витримали паузу в коментарях щодо подій у Курській області, чекаючи, коли стане зрозуміло, що процеси невідворотні. А також — що мачизма Путіна з червоною кнопкою не буде: Путін, «як сіра міль», пробурмотів щось про провокацію.

Засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко висловив думку, що у повідомленнях про масований ракетний удар, який нібито готують росіяни, чимало пропагандистського та психологічного змісту: насправді ми проходили навіть атаку у 100 ракет за раз, тож нічого нового не буде.

Політолог-міжнародник Дмитро Левусь відзначив, що підтримка Курської операції стала домінантною позицією у демократичних країнах: партнерам варто додати у сміливості, бо жодного «оголошення великої війни з червоною кнопкою» не сталося, адже можливостей для ескалації у Путіна просто немає.

Військовий оглядач Денис Попович відзначив, що у Росії відбулося грубе порушення суспільного договору про те, що війна не має бути близько. Події у Курській області показали, наскільки на всіх рівнях Росія не готова до війни на своїй території.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
255
Теги:
Читайте також
12.08.2024 11:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
11.08.2024 16:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
129
10.08.2024 16:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
77
09.08.2024 15:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
209
08.08.2024 15:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду